• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nafta hind kukkus üle kolme protsendi

  Naftabarreli hind kukkus reede õhtul New Yorgi kaubabörsil pea kahe dollari ehk 3,2 protsendi võrra 58,06 dollarini barrel. Analüütikud ennustavad selleks nädalaks aga taas hinnatõusu. Möödunud nädalal tervikuna langes hind 2,2 protsenti, ehkki möödunud teisipäeval käis see ära 61.13 dollaril ehk kuu kõrgeimal tasemel.
  Nafta hind jääb lähinädalal kõikuma tingituna peamiselt kahest faktorist.
  Hinnatõusu soodustav tegur on külm ilm Ameerika Ühendriikide idaosas, mis suurendab nõudlust. Liiga kõrgeks ei lase musta kulla hinda tõusta aga ettevõtete äärmiselt suured naftavarud. Toornafta laoseis kasvas möödunud nädalal 892 000 barreli võrra 321,2 miljoni barrelini, mis on 11 protsendi võrra kõrgem kui viimase viie aasta keskmine samal ajal, teatab uudisteagentuur Bloomberg. Analüütikud ootasid aga laoseisu kahanemist 1,5 miljoni barreli võrra.
  Naftasaaduste laoseisus oli aga olukord vastupidine. Analüütikud ootasid selle tõusu, tegelikult toimus aga kahanemine. Naftatöötlemistehased on hakanud juba võimsust vähendama ning toodangut langetama, mis näitab, et nõudlus hakkab langema. Hinnalangust ennustab ka loodusliku gaasi hind, mis möödunud nädalal kukkus viie protsendi võrra.
  Bloombergi poolt küsitletud analüütikutest oli siiski suurem osa neid, kes ennustavad nafta hinna tõusu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.