USA suurfirmade dividenditootlus hakkab ületama võlakirjade tulusust

Tõnis Oja 09. jaanuar 2006, 00:00

Standard & Poor?s 500 indeksisse kuuluvatest aktsiatest ületas üle 60 dividenditootlus 10aastase tähtajaga USA riiklike võlakirjade tootlust. Paljude suuri dividende maksvate ettevõtete bilansis on suur hulk vaba raha ja nende aktsiate hinnad on keskmised, mis tähendab, et dividendimaksed võivad kasvada.

Aktsiate netodividenditootlused muutusid soodsaks alates 2003. aastast, mil alandati maksu dividendidelt 15 protsendini ning see määr jääb kehtima vähemalt 2008. aastani. Riiklike võlakirjade intresse maksustatakse aga 35protsendilise määraga. Lisaks sellele jääb võlakirjade tootlus mõõdukaks, sest USA Föderaalreservi intressikujundajad on vihjanud, et intressitõusu poliitika hakkab lõppema.

Terve rea ettevõtete dividenditootlused on juba võlakirjade tulususest suuremad. Taoliste ettevõtete hulka kuuluvad keemiakontsern DuPont, American Electric Power, pangandusgrupid Citigroup, JPMorgan Chase ja Wachovia. Terve rea ettevõtete, nagu ravimitootja Mercki, Bank of America ning meelelahutusgigant Verizoni, dividenditootlused kerkivad üle nelja protsendi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:41

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing