ÄP 5 aastat tagasi: ESS Eesti tuleb hankega Tallinna kiirabiturule

ÄP 11. jaanuar 2006, 00:00

Tallinn otsib riigihanke korras lisaks kolme kiirabibrigaadi, eeldatavasti tuleb linnaettevõtte kõrvale kiirabiteenust pakkuma ESS Eesti, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

"Kuulutame välja riigihankekonkursi kolme kiirabibrigaadi juurdesaamiseks," ütles abilinnapea Ants Leemets. Eile kohtus Leemets Falcki kontserni kuuluva ESS Eesti juhatuse esimehe Peeter Tohveriga. Leemetsa hinnangul oleks mõttekas Tallinnas kahe või ka kolme kiirabiteenuse pakkuja kõrvuti tegutsemine, neist linnaettevõttele jääks umbes 70 protsenti turust ning ülejäänud läheks erasektori kätte. Mõlemaid juhitakse ühest operatiivkeskusest.

"Praktiliselt pole nad midagi teinud," hindas Tallinna Kiirabi peaarst Aleksander Moistus skeptiliselt Falcki võimalikku tulekut kiirabiturule. "Nad käsid siin ja uurisid, mis varustust on autodele vaja, kuid sellega asi lõppes," lisas ta.

Hetkeseis: Endine ESS Eesti ja praegune AS Falck Eesti osutab 2001. aastast alates edukalt kiirabiteenust.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing