ÄP 5 aastat tagasi: Riik vaevleb poole miljardiga miinuses

ÄP 13. jaanuar 2006, 00:00

2000. aasta riigieelarvesse laekus 580 miljonit krooni vähem kui planeeritud, samas on riik ka kulutanud 2,2 miljardit krooni kavandatust vähem, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Näiteks laekus 2000. aasta riigieelarvesse planeeritust 130 miljonit krooni vähem, kuna Eesti Pank ei teeninud 1999. aastal kasumit. 650 miljoni võrra kavandatust vähem laekus mootorikütuseaktsiisi, sest rahandusministeerium lootis, et uus kütuselisandeid maksustav seadus saab kehtima hakata poolest aastast, viimane hakkas kehtima aga alles sügisel.

Riigivara võõrandamisest laekus eelarvest vähem 565 miljonit krooni, mis tulenes osaliselt TOPi erastamise venimisest. Ettevõtte tulumaksu laekus eelmise aasta riigieelarvesse 220 miljonit krooni ehk 35% rohkem kui planeeritud.

Hetkeseis: Tänavu on riigieelarve laekumine 2,4 miljardi krooniga plussis ja poliitikud otsivad just rahale rakendust. Eilne Äripäev kirjutas ka, et ministeeriumid jätsid mullu kulutamata 8,6 miljardit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing