Meil on kama, meil on moos, maitseb kahekesi koos

Christel Karits 13. jaanuar 2006, 00:00

Talvisel ajal tahaks villased sokid jalga tõmmata, tassi kuuma teed võtta ja lihtsalt voodis patjade vahel nurruda. Tahaks kaisukaru ja vanaema keedetud vaarikamoosi. Tahaks rabeduse asemel pausi kandmist. Tahaks argielusaastast põgeneda valgusse, kirkusse, kus aeg seisab ja värvid sellised, milliseid päriselt ei oskagi ette kujutada.

Ja kõige taustaks võiks olla selline muusika nagu Anneli Akna ja Ilona Aasvere äsjailmunud plaadil "Valguseotsija".

Kerge, karge, teraapiline (mitte selline nagu nendel muusikateraapia plaatidel) võiks iseloomustada 13 laulust koosnevat tervikut, millel tegijatena kaasa löömas lisaks kahele lauljannale muusikud Tiit Kikas, Jaan Pehk, Liisi Koikson, Raun Juurikas, Kalle Vilpuu, Peeter Rebane, Marek Talts, Taavo Remmel, Alari Piispea, Meelis Unt ja Margus Tammemägi.

Plaadil kõlavad laulud pole pelgalt muusikasse sobitatud sõnad.

Autor Anneli Aken maalib lauldes elupilte. Lihtsalt ja maalähedaselt. See on nagu retk tagasi lapsepõlve, kuigi kõigega samastuda ei saa.

Reaalsusesse saabudes on praotatud uks, mille vahelt paistab päike ja uued lahendused. Ja nii ongi kõigest kaduvast kama, sest meil on moos, mis maitseb kahekesi koos. Lihtne tõde, mille valguseotsijad meelde tuletasid.

Ilus kuulamine arukatele inimestele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:36
    Otsi:

    Ava täpsem otsing