Ensto kolib novembris uude tootmistsehhi

Liis Kängsepp 17. jaanuar 2006, 00:00

"Nad on liiga väikesed ja liigendatud," sõnas ASi Ensto Ensek juhatuse esimees Üllas Täht seniste tootmispindade kohta. "Alguses oli lihtsalt meie tootmismaht väike," põhjendas ta, kuidas seni on hakkama saadud.

Uue tehase ehitab valmis AS Harju KEK ning hakkab seda siis Enstole rentima. Pärast uude tehasesse kolimist loodab Täht ettevõtte tootmismahtu kasvatada 50-100 protsenti. Kuidas käive ja kasum sellise tootmismahu suurenemise juures kasvama peaksid, ei taha Täht ennustada. "Meil on selline põhimõte, et ennustusi me ei tee."

Tootmismaht suureneb uute turgude hõivamise arvel. "Tegemist on Euroopa turgudega, kahjuks täpsemalt ma ei saa öelda," sõnas Täht, viidates, et ega konkurendidki ei maga ja turgude avalikustamine võiks konkurendid nende vastu teravamat huvi tundma panna. "Võitlus kogu aeg käib."

Uusi töökohti toob suurematesse ruumidesse kolimine juurde vaid 5-10, sest uued seadmed on automatiseeritud. Praegu on Soome tööstusettevõtte Ensto Grupi Eesti tütarfirma suuruselt teine tootmisüksus korporatsioonis, Keilas töötab 250 inimest. Rohkem töötajaid on vaid Soomes peakontoris - 745. Samas asuvad Soomes peale tootmise ka müügimehed ning administreerimine.

Ensto Keila tehas koostab peamiselt elektrotehnilisi seadmeid, nagu valgustid, liitmikud, lülitid, muud kilbikomponendid ning tooted jaotusvõrkudele. Eestis Tähe sõnul Enstol sisuliselt konkurente ei ole, tööjõu osas konkureerivad nad vaid metallifirmadega. Mullu üheksa kuuga saavutas Ensto Ensek 257 miljoni krooni suuruse käibe. Kogu majandusaasta tulemused avaldab ettevõte veebruari alguses pärast nõukogu koosolekut.

Ensto OY on 1958. aastal asutatud perefirma, mis on spetsialiseerunud elektrisüsteemide ja -tarvikute väljatöötamisele, tootmisele ja turustamisele. Eestis on ettevõttel kaks tütarfirmat: Ensto Ensek ja Ensto Elekter.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing