Autotootja DaimlerChrysler kõrvaldas töölt üheksa altkäemaksusüüdistusega juhti

ÄP 18. jaanuar 2006, 00:00

Saksa pressi teatel maksis Saksa-USA autotootja altkäemaksu, et kindlustada endale lepingud Iraagiga programmis "Nafta toidu vastu". Autotootja vallandas juhid ÜRO sõltumatu komisjoni uurimistulemuste ja USA aktsiaturu regulatsioonide peale, kirjutas Der Spiegel.

Töölt kõrvaldatud juhid on raporti kohaselt seotud altkäemaksu maksmisega, et kindlustada oma äri, kus tarniti endise Iraagi presidendi Saddam Husseini valitsusele veoautosid. Raporti kohaselt on DaimlerChrysler altkäemaksu maksnud alates 2004. aasta suvest.

Saksa ajakirja andmetel on USA ametivõimud juba läbi otsinud DaimlerChrysleri peakorterid Saksamaal Stuttgardis ja USAs Auburn Hillsis. Saksa ametivõimud alustasid ka oma uurimist sõidukite tarnimise kohta Iraaki. Väidetavalt on DaimlerChrysler maksnud altkäemaksu enam kui tosinale riigile. Uurimine sai alguse sellest, et autotooja endine töötaja kaebas, et ta vallandati töölt, sest oli altkäemaksu maksmise vastu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing