Euroopas ja Jaapanis langus

Peeter Teder 24. jaanuar 2006, 00:00

Aktsiaturud Jaapanis ja Euroopas eile langesid mõjutatuna USA turgude reedesest langusest ja tõusvast nafta hinnast.

Jaapanis juhtisid langust Toyota Motor ja Matsushita Electric, Euroopas andsid langusele algimpulsi mobiilitootjate Nokia ja Ericssoni aktsiad. Toyota Motori aktsia kukkus 1,8 protsenti ning maksis 5880 jeeni, Matsushita Electricu aktsia odavnes 3,7 protsenti, makstes 2365 jeeni.

Nokia aktsia kukkus vahetult pärast kauplemise algust allapoole 15 euro taset ja kauples õhtupoole 1,1 protsenti miinuses. Aktsia maksis 14,91 eurot. Ericssoni aktsia langes 0,4 protsenti ning maksis 26 krooni.

HSBC aktsia hind langes, sest Goldman Sachs alandas firma aktsiale antud investeerimissoovitust. Väärtpaberi hind taandus 1,9 protsenti ja maksis 925 penni.

HSBCga koos langesid ka Royal Bank of Scotlandi ja UBSi aktsiad. L'Oreali aktsia hind langes, sest ettevõte saab märkimisväärse osa oma käibest USAst, dollar aga nõrgenes. Nafta hinna tõus lõi lennukompaniide, nagu näiteks Ryanairi aktsiate hindu. Euroopa 50 olulisema börsifirma aktsiate hinnaliikumisi kajastav Dow Jones Stoxx 50 alanes 0,6 protsenti ning oli 3323,59 punkti.

USA turud, mis lõpetasid eelmise nädala tõsises miinuses, alustasid eilset päeva tõusuga. Ford pakkus turule positiivsema alatooniga uudiseid. Autotootja teatas, et puhaskasum aktsia kohta kasvas 6 sendilt 8 sendile. Kasum ilma erakorraliste kuludeta oli 26 senti. Võrreldavaks kasumiks olid analüütikud ennustanud 1 sent.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:43
    Otsi:

    Ava täpsem otsing