Suur osa Eestist saab tänavu internetiga kaetud

Villy Paimets 30. jaanuar 2006, 00:00

Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus (RIA) teatas reedel, et programmi KülaTee 3 raames saab veel sel aastal suur osa Eestist internetiga kaetud.

RIA infrastruktuuride osakonna juhataja Margus Kreinin ütles, et Järva, Jõgeva ja Viljandi maakonnas on interneti pakkuja juba välja valitud ning veebruari lõpuks on esimesed uued ühendused ka loodud. "Järge ootavad Ida- ja Lääne-Virumaa, Lääne, Harju, Saare ja Hiiu maakond ning Euroopa Liidu abiga katavad oma maakonnad peagi internetiga ka Valga-, Võru- ja Põlvamaa," ütles Kreinin. "Programmi eesmärk on tagada interneti püsiühenduse kättesaadavus 90% Eesti territooriumil."

Mõne nädala eest Järva- ja Viljandimaa internetiseerimise konkursi võitnud ASi Norby Telecom juhatuse esimees Oleg Shvaikovsky ütles, et mõlemas maakonnas katavad nad oma WiMaxiga (uue põlvkonna WiFi - toim.) ligikaudu 90% maakonnast. "Järvamaal peame töödega valmis saama 1. juuniks ja Viljandimaal 1. oktoobriks," ütles Shvaikovsky. Nimetatud maakondade elanikud hakkavad Norbyle kas 300- või 500kroonist kuutasu maksma.

Shvaikovsky selgitas, et riik maksab kinni operaatoril teenuse osutamisel puudu jäävad summad. "Kui riik ütleb, et selles piirkonnas elavatele inimestele tuleks näiteks kolm aastat maksimaalselt 500kroonise kuumaksuga internetiühendust pakkuda, siis meie arvutame, kui palju me sellega miinusesse jääme, ja riik maksab vahe kinni," rääkis Shvaikovsky.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing