Itaalia pangad domineerisid

Raivo Sormunen 07. veebruar 2006, 00:00

Itaalia pangandussektor vedas eile Euroopa aktsiaturge, kuna Prantsuse pank BNP Paribas tegi pakkumise pangale Banca Nazionale del Lavorole ja turgudel loodeti, et ülevõtmised võivad Itaalia pangandussektoris jätkuda.

BNP Paribas sai pärast intensiivseid läbirääkimisi 2. veebruaril nõusoleku 48% Banca Nazionale del Lavoro aktsiate ostuks Itaalia kindlustusseltsilt Compagnia Assicuratrice Unipol ja viimase partneritelt. Prantsuse pank on nõus maksma Unipolile (kui ka ülejäänud investoritele) aktsia eest 2,925 eurot. Pakutav hind jääb mõnevõrra madalamaks Banca Nazionale del Lavoro aktsia möödunud nädala sulgemishinnast. Aktsia liigub enam kui viimase nelja aasta kõrgtasemel.

BNP Paribase tegevjuhi Baudouin Proti sõnul võib nende umbes 9 miljardi eurosele ostule lisa tulla, kirjutas Bloomberg.

Itaalia suuruselt neljanda panga Capitalia aktsia kosus eile pärastlõunaks 7% ja jõudis 5,7 euroni. Ligi 8% Capitaliast kuulub Hollandi pangale ABN Amro Holding, mis kinnitas möödunud kuu lõpus, et ei kavatse oma osalust pangas realiseerida.

Sektori teine - Banca Intesa - liikus üles 3,4% ja kolmas - Sanpaolo IMI - 3,1% võrra.

"Itaalias [pangandussektoris] on ruumi ühinemisteks," ütles Credito Emiliano analüütik Alessandro Nilo. "Capitalia on üks võimalikke ülevõtukandidaate."

Intensa võib ära osta panga suurim aktsionär Credit Agricole, kirjutas WestLB eile oma investoritele lähetatud kirjas.

Itaalia börsi liikumist jälgiv MIB-indeks tõusis eile õhtuks ühe protsendi, 36802 punktini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:45
    Otsi:

    Ava täpsem otsing