ÄP 5 aastat tagasi: Tallinn tegi parkimiskonkursil ESSile kingituse

ÄP 07. märts 2006, 00:00

Tallinna linnavalitsus sõlmis detsembris turvafirmaga ESS parkimiskorralduse lepingu ligi kaks korda soodsamalt, kui oli nõutud alguses välja kuulutatud riigihanke konkursil, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Turvafirma ESS oli ainus, kes linna väljakuulutatud konkursil osales. Teised firmad - Skorpion, Tammiskilp - lõid käega, nähes konkursi karme tingimusi. Konkursi algtingimus oli, et erafirmast parkimiskorraldaja garanteerib linnale igakuist tulu vähemalt 1,8 miljonit krooni. ESS lisas omalt poolt veel 100 000 krooni. Linnavalitsuse ja ESSi vahel detsembris sõlmitud parkimiskorralduse hankelepingus seisab teine summa. Lepingu järgi kohustub ESS jaanuarist juulini 2001 linnale üle kandma vaid miljon krooni kuus, edasi kuni aasta lõpuni 1,4 miljonit krooni. Linn kaotab seetõttu tänavu 8,8 miljonit krooni. Esialgu pidanuks ESS linnale üle kandma 22,8 miljonit krooni, kannab vaid 14 miljonit krooni. Parkimistasu arvestuse tabelist selgub, et Tallinnas on võimalik parkimistasude sissenõudmisega teenida aastas umbes 50 miljonit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing