Eesti Raudtee võib minna sakslaste kätte

Annika Matson 07. märts 2006, 00:00

Deutsche Bahn AG on üks kolmest firmast, mis on pakkumise teinud Eesti Raudteele, vahendas Saksa ajalehe WirtschaftsWoche uudist BBN. Leht märkis, et sai info ülevõtmise kohta Deutsche Bahnile lähedalseisvalt allikalt.

Saksa riigile kuuluva raudteefirma pressiesindaja teemat kommenteerida ei soovinud. Ka Eesti Raudtee pressiesindaja Priit Koff ostuhuvi ei kinnitanud. "Selle, et mingi Deutsche Bahn võib üldse kuskil käia ja luurata, kas raudtee ost on üldse võimalik või mitte, ütles välja majandusministeerium. Mingit ametlikku kinnitust sellele pole ja ei tulegi Eesti Raudteelt, BRSilt ega ka Deutsche Bahnilt. Kui Deutsche Bahn seda ei kinnita, siis meie ei tea sellest mitte midagi," sõnas ta.

WirtschaftsWoche kirjutas, et BRS tahab Eesti Raudtee osaluse eest 150 kuni 170 miljonit eurot (2,3 kuni 2,6 miljardit krooni). BRS omab ligi kahte kolmandikku Eesti Raudtee aktsiatest, ülejäänu kuulub Eesti riigile.

Saksa ajaleht kirjutas, et vaatamata oma kõhnale kassale ei loobu Deutsche Bahn teiste firmade ülevõtmisest. Viimati omandas Saksa riigile kuuluv firma detsembris 943 miljoni euro eest USA logistikafirma Bax Global.

Eesti Raudtee BRSi osaluse ostupakkumiste sõelale on lisaks Saksa firmale jäänud Vene investorite grupp ja rühm Eesti ärimehi. Ajalehe andmetel on Eesti Raudteel just Venemaa jaoks tähtis roll.

Deutsche Bahni juht Hartmut Mehdorn on teatanud, et plaanis on Saksa raudteefirma ka börsile viia, aga see ei juhtu enne 2008. aastat. "Isegi kui valitsus annab börsile minekule rohelise tule, võtab aktsiate müügi ettevalmistamine aasta kuni poolteist aastat aega," ütles Mehdorn veebruari lõpus ajalehele Die Welt.

Ajalehe andmetel on plaanis börsile minekul müüa 10 protsenti Saksa raudteefirma aktsiatest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing