Kaubamaja langes alla 300 krooni

Peeter Teder 15. märts 2006, 00:00

Suurima kukkumise tegi eile börsil läbi Tallinna Kaubamaja aktsia hind, mis vajus läbi 300 krooni tasemest. Kaubamaja aktsia hind langes 2,5 protsenti ja väärtpaber maksis 297,44 krooni (19,01 eurot). Aktsia käive ulatus 220 000 kroonini.

Tallinna Kaubamaja aktsia on alates möödunud aasta oktoobrist andnud oma hinnas järele pea neljandiku võrra. Veel mullu oktoobris kaubeldi aktsiaga 400 krooni lähedal. P/E näitaja (hinna ja kasumi suhte) järgi on aktsia Tallinna börsil üks kallimaid. Ometigi on Kaubamaja kontserni kuuluvate Selverite käibed turgu vaimustanud ja aktsia on püsinud suhteliselt kallina. Viimasel kolmel kuul on aga meeleolu väärtpaberi suhtes muutunud ja võib öelda, et aktsia on olnud langustrendis. Trendi on mõnevõrra keeruline määrata, sest aktsia ostu- ja müügihinna vahe ehk spread on suhteliselt suur.

Suurima käibega oli Eesti Telekomi aktsia, millega sooritatud tehingute maht ulatus 1,4 miljoni kroonini. Eesti Telekomi aktsia oli börsil ainus aktsia, mille käive ületas 1 miljoni krooni piiri ja mille hind tõusis. Telekomi aktsia hind kerkis 0,4 protsenti ning väärtpaber maksis 121,73 krooni (7,78 eurot). Telekomi aktsia püsis sarnaselt üleeilsega kõige aktiivsemini kaubeldud väärtpaberina. Erinevalt üleeilsest aga eile aktsia hind tõusis. Sellest ei saa küll veel kaugeleulatuvaid järeldusi teha, kuid võib arvata, et turul on ettevaatlik ostuhuvi. Investoreid peaks julgustama tuumikomanik TeliaSonera, kes teatavasti on aktsiaid suurte plokkidena turult kokku ostnud.

Teine aktiivsemini kaubeldud aktsia, mis küll miljoni krooni piiri ei ületanud, oli Tallinki aktsia. Tallinki aktsia hind alanes 0,2 protsenti ja maksis 71,35 krooni (4,56 eurot).

Lisanimekirjas kaubeldi aktiivsemalt Saku Õlletehase aktsiaga, mille käive oli 460 000 krooni. Saku Õlletehase aktsia sulgus 156,47 krooni (10,00 euro) peal. Saku Õlletehas kaupleb veel eelmise majandusaasta heade tulemuste valguses. Firma möödunudaastane puhaskasum ulatus 75 miljoni kroonini, mis on 50 protsendi võrra enam kui 2004. aastal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing