Euroopas viies tõusupäev

Peeter Teder 16. märts 2006, 00:00

Oodatust paremad majandustulemused ja ülevõtmisspekulatsioonid tõstsid Euroopas aktsiaid viiendat päeva järjest.

Maailma ühe suurima välireklaamifirma JCDeaux' aktsia tegi 9,5protsendise hüppe üles ning maksis 23,40 eurot. JCDeaux teatas, et eelmise majandusaasta kasum kasvas 2004. aastaga võrreldes 25 protsenti. Kasumikasvu põhjus oli Hong Kongis üle võetud firmast ja avalikul transpordil paiknevatest reklaamidest saadud tulul.

Maailma suurima luksusautode tootja BMW aktsia kerkis 2,1 protsenti, makstes 42,75 eurot. BMW teatas, et plaanib suurendada käesoleva aasta maksude-eelset kasumit 22 protsenti, 4 miljardi euroni. Kasumit plaanitakse kasvatada rekordilise sõidukitemüügi ja lennukimootoreid tootva Rolls-Royce Groupi osaluse müügiga. Olulisemate Euroopa aktsiate hinnaliikumisi kajastav indeks Dow Jones Stoxx 50 kosus eile kella 15.30ks 0,3 protsenti ja oli 3544,23 punkti.

USA aktsiate hinnad eile vahetult pärast kauplemise algust oluliselt ei muutunud. Langes Lehman Brothersi aktsia, mis odavnes 0,1 protsenti; väärtpaber maksis 145,10 dollarit. Pank raporteeris majandusaasta esimese kvartali 1,09 miljardi dollari suurusest kasumist.

General Motors oli märkimisväärseim tõusja. General Motorsi aktsia tegi 3,1protsendilise hüppe üles ja maksis 21,80 dollarit. Kohlberg Kravis Roberts & Co poolt juhitud pankade grupp tegi pakkumise General Motorsi finantsüksuse General Motors Acceptance Corpi ostmiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing