Head hinded toovad suurema taskuraha

Pille Rõivas 24. märts 2006, 00:00

Ise ta kooli kõrvalt raha ei teeni, sest kool on tähtsuselt esimesel kohal. Taskuraha saab ta vanematelt vastavalt õppeedukusele koolis. "See on hea, et ma saan oma taskuraha suurust ise reguleerida, mida paremini ma õpin, seda rohkem ma raha saan," rääkis Eva-Mari.

"Minu jaoks on teater palju huvitavam kui kino ja ka pilet on odavam," ütles 18aastane Mustamäe gümnaasiumi õpilane Eva-Mari Müts. Teatris käib ta keskmisest enam. Eva-Mari lisab, et käiks kas või iga päev teatris, sest etendused on head ning näitlejad tasemel. Õpilastele on ISIC-kaardi ettenäitamisel teatripilet odavam, mida Eva-Mari ka ära kasutab.

Kooli lõunasöögi raha annavad vanemad talle kord kuus ning neiu saab ise otsustada, kas ta sööb kooli sööklas või puhvetis. Telefonikõnedele kulub umbes 500 krooni, millest 250 maksavad vanemad ning ülejäänud maksab neiu oma taskurahast.

Pangakaart on tal küll olemas, kuid ta ei leia sellele suurt kasutust. Ka aktsiad ja muud investeerimisvõimalused ei paku talle huvi.

Taskuraha saamisel on neiu avastanud nipi - selle asemel et küsida korraga terve kuu taskuraha, küsib ta osade kaupa vastavalt vajadusele. Nädalavahetustel käib ta peol, eelistades tasuta piletiga kohti, sest näiteks taksoga kojusõit maksab üpris palju.

Riietele ja kosmeetikale ei kulu tal suurt midagi. Poodlemist ta ei armasta ning kui midagi on vaja osta, läheb ta poodi koos emaga, kellele see meeldib. Linnatranspordile kulub kuus 80 krooni kuupileti tarvis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:51
    Otsi:

    Ava täpsem otsing