Tulevikus edukad vaid globaalsed tarneahelad

ÄP 29. märts 2006, 00:00

UPS Supply Chain Solutionsi agentide juhi, inglase Stuart Richardsoni väitel jäävad tulevikus üksteisega konkureerima ainult globaalsed tarneahelad.

Tootmise koondumine Aasiasse, kütuse hinna kasv ja maailma julgeoleku selgusetu olukord tõstavad Richardsoni hinnangul eelkõige globaalsete firmade ja tarneahelate konkurentsivõimet, võrreldes väiksemate firmadega. Ellu jäävad turul suured ja need, kes nendega liituvad ehk siis hakkavad suurkorporatsiooni kohalikuks agendiks, mida UPS SCH puhul tegi OÜ Balti Logistika.

"Suurte logistikafirmade eelis tuleb välja eriti siis, kui maailmas on keerulised ajad. Üks hea näide sellest oli siis, kui Hiinas levis SARS ning osa suuri tootmisettevõtteid oli sunnitud oma tootmisüksused Indiasse üle viima. Sellises olukorras said nende firmade vajadustele kiireid lahendusi pakkuda vaid globaalsed logistikafirmad," tõi Richardson näite.

Tema sõnul on tootmiskulude kasv toonud tähelepanu keskmesse tarneahelate juhtimise.

"Turg nõuab uusi tooteid kiiremini kui varem. Enam ei saa isegi nõudluse prognoose 12 kuu peal ette teha, kuna selleks ajaks võib olemasolev toode olla moraalselt vananenud ning turg ootab juba ettevõtetelt midagi uut," selgitas Richardson.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing