Politsei uurib tehinguid Ossipenko firmaga

ÄP 19. aprill 2006, 00:00

2004. aastal Jõhvi linnavalitsuse korraldatud konkursi võitis N&V tänu sellele, et lubas oma pakkumises linna tänavaid ja haljasalasid aasta ringi korras hoida 1,74 miljoni krooni eest. Paremuselt teise pakkumise teinud AS Minu Vara Ida soostus seda tööd tegema 2,15 miljoni krooni eest.

Ent tänavu tuleb Jõhvil oma eelarvest selle teenuse eest N&V pangaarvele üle kanda 2,9 miljonit krooni. Kahe aasta jooksul toimunud ligemale 70protsendiline hinnatõus on saanud võimalikuks tänu lepingutele, mille Jõhvi endine linnapea Aavo Keerme N&V omaniku ja juhi Nikolai Ossipenkoga sõlmis.

Jõhvi praegune vallavanem Tauno Võhmar esitas eelmisel nädalal politseile avalduse, et saada selgust, kas lepingu teksti muutmine ja selle alusel hiljem toimunud järsud hinnatõusud olid seadustega kooskõlas või mitte.

"Need hinnatõusud on olnud üle mõistuse suured. Kui me lähtume konkursi läbiviimise ajal kehtinud põhimõttest, et hinda võib tõsta vaid tarbijahinnaindeksi võrra, siis peaks Jõhvi tänavu maksma 1,9 miljonit, aga mitte 2,9 miljonit krooni," märkis ta.

Politseile esitatud avalduses palub vallavanem välja selgitada ka seda, kas lepingu sõlminud isikud on saanud sellega seoses põhjendamatut tulu. "Mina võin teha ainult oletusi, miks niimoodi tehti, aga mul pole vallavanemana võimalik läbi viia uurimist - see on politsei ülesanne," ütles Võhmar.

Lepingutele Jõhvi linna nimel alla kirjutanud, praegu koos Ossipenkoga volikogu opositsioonileeri kuuluv Aavo Keerme ütles, et ei mäleta täpsemalt asjaolusid, miks lepingut muudeti ja hinda järsult tõsteti.

"Lähtusin ilmselt sellest, et mu spetsialist Kesler (Priit-Aulis Kesler - Jõhvi asevallavanem, kes ka endises linnavalitsuses juhtis abilinnapeana linnamajandust) oli need dokumendid kooskõlastanud, ja usaldades teda, kirjutasin ma neile alla," märkis Keerme. "Eks meil tuleb see asi nüüd lahti harutada."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:55
    Otsi:

    Ava täpsem otsing