Kempsud ja lillerüü turistide rõõmuks

Krista Taim 26. aprill 2006, 00:00

Eile osalesid linnavalitsuse ümarlaual linna, turismi- ja transpordifirmade ning hotellide, laevafirmade ja sadama esindajad. Peamised kitsaskohad, millele nii turismifirmade kui ka majutuskohtade esindajad tähelepanu pöörasid, on tualettide puudus, haljastus ja taksondus. "Väga töine koosolek oli, ei läinud laadaks kätte," sõnas turismifirmade liidu asepresident Daisy Järva.

"Kui veel saaks piiritleda "Ladina kvartali" ja sellega Tallinnale lisaväärtuse luua ning ajaloolistele majadele tähistatud tahvlid, kultuuriürituste kava aasta-kaks ette ja ühtse haljastuse, oleks hea," sõnas Järva.

Senised kõige valusamad probleemid saavad siiski ajutise lahenduse. Tallinn plaanib suveks rentida ja paigaldada 40 välikäimlat eelmise aasta 12 asemele. Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul pannakse neist suurem osa Toompeale ning Mere pst ja lauluväljaku kanti. "Kommunaalamet kuulutab hanke välja ja esimesed 15 pannakse üles 4. mail," sõnas Mutli. Eelarves on selleks ettenähtud ca 800 000 krooni. Mis puudutab statsionaarseid käimlaid, siis 17 jaoks on eeltööd tehtud ning kavas on tellida infrastruktuuri (vesi, kanalisatsioon, elekter jne) projekteerimistööd. Seni on toimingud takerdunud käimlate ehitus- ja arhitektuurilahenduste taha.

Ettevõtlusameti juhi Kairi Teniste sõnul ei kavatse linn neid käimlaid ise ehitada, vaid leiab konkursi korras operaatori, kes need oma kuludega valmis ehitab ja neid edaspidi käitlema hakkab. Lisaks plaanib linn paigaldada 86 pargipinki, kus turistid saaks jalga puhata. Algatatud on projekt "Puhka jalga vanalinnas". Kokku kaardistati 86 pingi asukohta. Esimeses järjekorras on plaanis paigaldada 13 diivanpinki vanalinna ning 30 Kadrioru parki, Löwenruhe parki, Mere puiesteele, Kalamaja piirkonda, Kopli parki ja Mustamäele Keskuse pargi teeäärsele osale. Pinkide eelarve on 1 miljon krooni.

Samuti miljoni eest kaunistatakse Tallinn lillerüüga. Eelmisel aastal nägi eelarve haljastusele ette 300 000 krooni, sel aastal on summa kolmekordne. Mutli sõnul on sel suvel Tallinn lillerikkam ja ilusam. Lisaks valgustatakse infoviidad ning antakse luba turismibussidele lisapeatusteks. Paigaldatakse 26 uut suunaviita.

Luubi alla on võetud ka taksondus ning 1. mai likvideeritakse taksopeatused Viru tänava alguses ja Sõpruse kino juures. Mutli sõnul ajendasid otsust vastu võtma turismifirmade kaebused. "Tuli palju signaale, et seal peatuvad just taksod, kus pole hindu näha ja kliendid saavad kõige rohkem petta. Need olid halva mainega kohad," põhjendas ta. Suveks peavad kõik taksod panema hinnakirja suurelt tagaaknale.

Peale selle hakkab linnavalitus iga nädal saatma transpordiettevõtetele infot teetööde ja piirangute kohta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing