Oberschneider alustas Lasnamäel uue äripiirkonna arendamist

Krista Taim 27. aprill 2006, 00:00

Lisaks novembris valmivale Prismale tuleb piirkonda veel mitu kaubandus-, äri- ja autokeskust. 20 hektari suurusel maa-alal on ehitusalust pinda 60 000 m". Tööde käigus ehitatakse välja uus Tähesaju tänav ja fooriristmikud.

Ober-Hausi projektijuhtimise osakonna juhi Ahti Moreli sõnul on Lasnamäe pealinna suurima arengupotentsiaaliga äriarenduspiirkond ning seda nähti juba paar aastat tagasi, kui maa-ala omandati. Arendusmahu suurus on 100 miljonit krooni, mille eest Merko ehitab uue kaubanduskeskuse.

Kuigi kohe üle Laagna tee asub Rimi hüpermarket, ei heiduta see Prisma omanikke. SOK grupi Baltimaade juhi Arttu Laine sõnul tahetakse Mustakivi Prismaga hoida oma positsiooni Tallinnas.

"Usume Lasnamäe piirkonna arengusse. Sõber ja konkurent on kohe seljataga näha ja kuulujutud käivad, et paljud teised on ka siia tulemas. Siiamaani oleme suutnud Lasnamäe elanikke teenindada Sikupilli Prisma kaudu aga selge on see, et jaekaubandus peab olema kodu lähedal. Mustakivi on suhteliselt suur piirkond ning selle kaudu suudame teenindada nii Lasnamäed, Viimsit, Piritat kui ka teisi lähedal asuvaid piirkondi," selgitas Laine.

Valmiv Mustakivi Prisma hüpermarket on Eestis viies, teeninduspinda on seal 9700 ruutmeetrit ning uudne on see, et 2007. aastal avatakse seal ka aiakaubanduse osakond. Prisma loob piirkonda juurde 130 töökohta, poe avamine on planeeritud oktoobriks. Allrentnikke tuleb kümne ringis ning suure osaga on kokkulepped olemas.

Laine sõnul kuulub Prisma Peremarketitele Tallinnas 20% turuosa. "Erinevalt meie konkurendist on meie tarbekauba valik see, mis on päris tugev. Julgeks öelda, et tahame olla Tallinna hüpermarketite turu liidrid, ja Mustakivi Prismaga kindlustame oma positsiooni Tallinnas," lisas Laine.

Rimi hüpermarketite juhi Irina Raudsepa sõnul on Prisma tõsine konkurent. "Kindlasti pärast Prisma avamist meie kliendiarv väheneb lühiajaliselt, kuid me oleme kindlad, et me saame oma kliendid tagasi," sõnas Raudsepp.

Mustakivil leiavad veel koha Esma Auto ja Elke Auto. Koostamisel on ka kõrval asuva maa-ala detailplaneering, kuhu Oberschneider plaanib veelgi äripindu rajada.

Piirkonna orienteeruv valmimisaeg on 2007-2008.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing