Soros: Rosnefti börsileviimine õõnestab Euroopat

Annika Matson 27. aprill 2006, 00:00

Soros väitis, et Vene riikliku naftafirma aktsiaemissioon aitaks seadustada nafta- ja gaasitööstuse taasriigistamist ning ohustaks Euroopa energiajulgeolekut, vahendas The Financial Times. "Lubades Rosnefti aktsiaemissiooni läbi viia, julgustaks see Venemaad jätkama riigi osa suurendamist energiamajanduses ja see nõrgestaks ELi positsiooni läbirääkimistel Venemaaga," ütles ta.

Rosnefti aktsiate avalikku esmaemissiooni korraldavad pangad tutvusid aprilli keskel ettevõtte juhtidega ning tootmisega ja hindasid naftafirma varasid. Ajalehe The Business andmeil noteeritakse Vene riigile kuuluv naftafirma Londoni börsil tõenäoliselt juulis.

Rosnefti esmase aktsiaemissiooni mahuks ennustatakse 20 miljardit dollarit (250 miljardit krooni), mis oleks ajalehe The Wall Street Journal kinnitusel maailma kõigi aegade suurim esmaemissioon.

Aktsiate müüki korraldavad ABN Amro Holding, Dresdner Kleinwort Wasserstein, JP Morgan Chase ja Morgan Stanley.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing