Hansapanga IT-meestel uus maja

Liis Kängsepp 26. mai 2006, 00:00

"Asume nüüd Kalevi endises karamellitsehhis," ütles Hansapanga IT arendusdivisjoni juht Hanno Hussar. "Kommilõhna enam kahjuks ei ole, kuigi me siin omavahel naersime, et koos kommilõhnaga oleks veelgi parem."

Uues majas hakkab töötama 460 inimest, kellest 400 on viimase kuu jooksul juba sisse kolinud ning viimased 60 peaksid uute töölaudade taha saama järgmise nädala jooksul. Endise kabinetisüsteemi asemel on IT-töötajad nüüd avatud kontoris ning sellega harjumine võtab natuke aega.

"Siin on rohkem suminat. Aga sekretäri juures on terve kast kõrvaklappe - kes tahab, paneb pähe," rääkis Hussar. "Minule meeldib, kui on elu ümber tunda. Seal Liivalaia tänava 12. korrusel hakkas üksi teinekord igav."

Hussari hinnangul on tegemist innovatiivse keskkonnaga, kus lisaks erinevatele tehnoloogilistele lahendustele on olemas oma söökla, jõusaal, rattaparkla ja puhkeruumid digi-TVga.

Uue maja ehitamise suunas on mõtted liikunud ka Tartus Playtech Estonias ja Tallinnas Elisas, kuid konkreetset projekti veel käsil ei ole. "Oleme ringi vaadanud, et kui hakkame järjest laienema, siis tekib mingil hetkel ruumipuudus," sõnas Playtech Estonia kommunikatsioonijuht Martin Leiger. "Tegelikult oleme Tartus praegu ühes atraktiivsemas kohas ja ilusamas majas."

Playtechi kontor asub Tartus Emajõe Ärikeskuses, kus Playtechi töötajaid leiab 13st korrusest kuuelt. Mai algul töötas Playtechis pisut üle 200 inimese. Seda, et Hansapanga uus maja võiks Playtechist inimesi ära meelitada, Leiger ei usu.

"Töökeskkond on argument, mille järgi töökohta valida, aga vaevalt, et meie töötajad selle järgi hakkavad kohta vahetama," lausus Leiger.

"Uue maja puhul algab kõik otsast peale, aga meie majad on kasvanud ajaga, läbi elu on tulnud kõiksugu asju juurde," arutles Elisa suhtekorraldaja Regina Salmu, kelle hinnangul IT-firmale ei tekita erilist probleemi see, kui inimesed paiknevad üle linna laiali. Elisa kontori meeskond töötab praegu Tallinnas neljas kohas. "Aga loomulikult tänapäeval on efektiivsuse mõttes hästi hea, kui kõik üksused on ühes kohas."

Suve lõpul kolib oma praegusest asukohast naabermajja Skype Eesti meeskond.

Kuna ettevõtte meeskond on jõudsalt kasvanud mujalgi, toimub väikeste vahedega mitu Skype'i kolimist üle maailma.

"Saame teha natuke sarnasemaid kontoreid," rääks Skype Eesti juht Sten Tamkivi, kelle sõnul koguti esialgu oma majast ideid, mida inimesed uues kontoris näha tahaksid. "Selge see, et uus kontor tuleb palju lahedam, kui meil praegu on."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing