Miljoni krooniga majakavahiks

Teet Reier 05. juuni 2006, 00:00

Kes arvab, et seekordne kinnisvaraleid tuleb puitmajade seast, peab kahjuks pettuma. Küll aga tahaks neist paari sõnaga juttu teha. Nimelt uurides kinnisvarapakkumisi suurematel saartel, torkas pakutava seas silma suur hulk erinevaid palkmaju, nii uusi kui vanu.

Aga kuna neid nii palju on, oleks raske midagi esile tõsta. Märkida võiks vaid seda, et hinnad on ka siin viimase aastaga tuntavalt tõusnud. Samas on müügil päris mitmeid korralikult ülesvuntsitud hooneid või siis vanas kohas lahti võetud ja looduskaunimasse paika, näiteks mereäärsele kadakanõmmele uuesti püstitatud päevinäinud palkhooneid. Tegelikult on saartel ringi sõites kohati tunne, nagu viibiks ühes suures vabaõhumuuseumis. Vanad palkhooned, rookatused, looklevad kiviaiad - kõik see on taust, mida mujal Eestimaal ei leia.

Kui nüüd kinnisvaraleiu juurde tagasi tulla, siis ilmselt ei leia Eestimaa randadest enam ka majakaid, mida lahkelt müüa pakutakse. Üks selline on nüüd Vilsandi kaisealal siiski pakkuda. Kas 1,2 miljonit krooni on sobiv hind, et tühjalt seisva majaka tornist vaadet imetleda, see jäägu ostja otsustada. Kui ühest majakast väheks jääb, võib omandada pisut kallima kinnistu Virtsu-Kuivastu laevatee ääres paikneval Viirelaiul, kus ka uhke punane majakas püsti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:16

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing