Metallide hinnad jätkasid langust

Romet Kreek 07. juuni 2006, 00:00

Metallide hinnad jätkasid eile laskumist, kuna kardetakse, et kõrgemad intressid USAs kasvatavad laenukulusid ja vähendavad seeläbi nõudlust metallide järele. Vask vedas langust, kuid see ei piirdunud vaid tööstuslike metallidega, kaasas käisid ka kuld ja hõbe.

11. mai tipptasemelt on vase hind kukkunud 14 protsenti ja tsingi hind 12 protsenti. See on omakorda kütnud spekulatsioone, et toorainespekulatsioonide aeg on läbi. USA keskpanga juhi Ben Bernanke sõnavõtt tõlgendati lahti sedasi, et inflatsiooni tõus on negatiivne ja keskpank hoolitseb selle eest, et see ei jätkuks. Sisuliselt oli see hoiatus, et kui hinnaks on ka USA majanduskasvu aeglustumine, on USA keskpank valmis jätkuvalt intressi tõstma.

Eile pärastlõunaks langes Londoni metallibörsil vase hind 2,7 protsenti, 7550 dollarini tonnist. Tsingi hind taandus 2,1 protsenti, 3515 dollarini tonnist. Nikli hind langes 2,3 protsenti, 20 950 dollarini tonnist.

Kulla hind langes eile Londonis hetketehingute turul 1,4 protsenti, 628,30 dollarini untsist, hõbeda oma 2,1 protsenti, 11,87 dollarini. Kuid siin olid juba olulised ka teised põhjused, nagu näiteks dollari tugevnemine euro suhtes. Euro maksis kell 17.50 valuutaturgudel 1,2815 dollarit, mis tegi dollari kursiks pea 12,21 krooni.

Eelistasin eile võtta väikese kasumi vasetootja Kazakhmysi aktsiast, kuna turud pole ebakindlusest siiani üle saanud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing