Piraattarkvara osakaal püsib 54% juures

ÄP 13. juuni 2006, 00:00

Piraattarkvara osakaal püsib Eestis 54 protsendil, millega Eesti on üks levinuma tarkvarapiraatlusega riik euroliidus.

Ligi pooled ES Turu-uuringute ASi küsitlusele vastanutest kinnitasid, et nende koduarvutis on vaid seaduslik tarkvara. 19% koduarvuti kasutajatest ja 43% tööarvuti kasutajatest ei teadnud, kas kasutavad ebaseaduslikku tarkvara.

"Suurimateks muredeks on arvutikasutajate vähene teadlikkus programmide õigest kasutamisest ja sageli ka tahtlik seaduste rikkumine," sõnas Eesti Äritarkvara Liidu rahvusvahelise partneri BSA juriidiline nõustaja Kaido Uduste.

ELi keskmine piraattarkvara osakaal on 36%. Lätis ja Leedus on see näitaja 57%, Poolas 58% ja Kreekas 64%. Madalaima piraatluse tasemega riik on USA 21 protsendiga. Tarkvarapiraatluse tõttu jäi Eestil mullu maksude ja väiksema SKP näol saamata 220 mln kr.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing