Tigma suurendas maikuus jõudsalt tootmist

Enn Heinsoo 15. juuni 2006, 00:00

Kogu maikuu kodumaise arvutitootmise väikese muutuse kõrval paistab silma jõudsalt edasi läinud AS Tigma.

Nimelt suurenes Tigma kogu tootmine eelmise aasta maiga võrreldes koguni 63 protsenti. Sülearvutite valdkonnas tegi suurima hüppe siiski Mikromaailm, suurendades tootmist 200 protsenti.

37 protsenti kahanes mulluse sama perioodiga võrreldes aga K-Arvutisalongi tootmine, mis on siiski 22 protsenti rohkem kui selle aasta aprillis.

ML Arvutid, kus tootmine selle aasta aprillis oli 16 protsenti väiksem kui mullu, loodetakse aga parema lähituleviku peale.

"Mai oli suhteliselt plaanipärane kuu. Müük äriklientidele oli stabiilne, kuid kodukasutajate nõudlust peaks nüüd kergitama alanud koolilõpuperiood," kommenteeris ML Arvutite turundusjuht Mart Sepp.

Suurem muutus leidis aset Roveri arvutisalongi jaoks, nimelt sai Pärnu maanteel asunud esindus uue kodu. "Selle kuu väiksed tootmiskogused ongi seotud salongi kolimisega uuele kohale, aadressile Tartu mnt 65, ja pausiga töös," rääkis Rover Balticu turundusjuht Vladimir Leonov.

Ordi saavutas tootmises eelmisele aastaga sarnased tulemused, nimelt vaid üks protsent vähem kui mullu mais. "Kodumaine arvutiturg oli unine eriti mai esimesel nädalal. Kuu tervikuna möödus rahulikult, siiski suutsime kasvatada nii süle- kui ka lauaarvutite müüki. Sülearvutite turg elavnes just tänu odavatele Fujitsu Siemensi sülearvutitele, mis soodustasid jaemüügisektori jõudsat kasvu," kirjeldas maikuud Ordi tegevjuht Ülle Kivirähk.

"Enamik meie müüdud komplekte olid võimsad mänguarvutid ja kliendid valisid komponente, mis järgnevad kaks aastat on konkurentsivõimelised. Äriklientuur eelistas seekord siiski sülearvuteid," rääkis klientide eelistustest mais GennetLabi müügispetsialist Urmas Kungla.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing