Tallink ja Silja on laenu võtnud üle 6 miljardi krooni

Annika Matson 19. juuni 2006, 00:00

Teates on lisaks kirjas, et 14. juunil sõlmiti veel üks laenuleping tuleva aasta kevadel uue laeva ostmise finantseerimiseks. Laenuleping sõlmiti

Nordea Pangaga summas 88 miljonit eurot (1,4 mld kr), mille eest on plaanis välja osta Aker Yardsi laevatehases ehitatav uus ropax-tüüpi kiirlaev. Nordea maksab laenu välja laeva üleandmisel Tallinkile eeldatavasti 2007. aasta maikuus ning see makstakse tagasi võrdsete osadena 12 aasta jooksul pärast laenu väljamakset.

Seoses Silja OY AB aktsiate ostmisega allkirjastasid ASi Tallink Grupp Küprosel asuvad tütarfirmad kaks laenulepingut. Esimene sõlmiti Saksa pankadega HSH Nordbank ning DVB summas kuni 35,9 miljonit eurot (561,7 mln krooni).

Samade pankadega - HSH Nordbank ja DVB - on sõlmitud ka teine laenuleping summas kuni 15 miljonit eurot (234,7 mln krooni), mida kasutatakse Silja OY AB aktsiate ostu finantseerimiseks.

Tallinki ostetav Silja OY AB on omakorda sõlminud pankadega HSH Nordbank, DVB ja Nordea 350 miljoni euro (5,5 mld kr) suuruse laenulepingu. Laenulepingu läbirääkimistel osales ka AS Tallink Grupp. See laen konsolideeritakse Tallink Grupi bilanssi pärast Silja OY AB aktsiate ostulepingu kõikide tingimuste täitmist, mil Silja saab Tallink Grupi kontserni liikmeks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing