Enim tähelepanu pälvis Tallink

Peeter Teder 12. juuli 2006, 00:00

Tallinna börsil pälvis eile enim tähelepanu Tallinki aktsia, mida osteti-müüdi 5,5 miljoni krooni eest.

Tallinki aktsia hind tõusis 0,8 protsenti ning väärtpaber maksis 61,02 krooni (3,90 eurot). Tallinki puhul pole lõpuni selge Silja Line'i ostu mõju. Ja tundub, et ka turg ei oska seda hinnata: kord rallib aktsia üles, siis kukub jälle põrmu. Igatahes peaksime varsti kuulma, kas Tallink kavatseb täiendavat aktsiaemissiooni teha. Küllap kavatseb, sest firma laenukoormus läheb muidu liiga suureks. See aga mõjuks jälle halvasti aktsia hinnale, sest aktsiaid tuleks juurde ja ühe aktsia kohta tulev kasum väheneks. Põhiküsimus on tegelikult, kui kiiresti ja kas üldse saadakse Silja Line kasumisse. Ise prognoosin, et järgmise majandusaasta lõpuks jõuab firma usutavasti kasumini, aga enne tuleb ka kahjumlikud kvartalid üle elada.

Suurema kui miljonikroonise käibe sai veel Baltika aktsia, millega kaubeldi 1,4 miljoni krooni väärtuses. Baltika aktsia hind langes 0,4 protsenti, makstes 205,28 krooni (13,12 eurot).

Baltika kohta tuli eile uudis, et Ivo Nikkolo müüb oma firma Baltikale. Ivo Nikkolo ise ütles, et tehing pole veel lõpuni viidud, ja ka Baltika keeldus kuuldusi kommenteerimast. Baltika teatas, et laienemisvõimalusi on mitmeid. Mina sain sellest aru nii, et Baltikal on ka muid ülevõtmisobjekte ja neil on valikuvõimalus.

Nii suurim tõusja kui ka suurim langeja olid eile börsil taas väikese käibega aktsiad.

Suurim tõusja oli lisanimekirjas noteeritud Kalevi aktsia, mis 11 000 kroonise käibe juures kallines 2,8 protsenti ja maksis 22,84 krooni (1,46 eurot).

Kalevi aktsia hinnaliikumise määras üks tehing ja sellest ma mingeid kaugeleulatuvaid järeldusi ei teeks. Firmas käivad ümberkorraldused ning saab näha, kas nende eesmärk on tõesti kasumlikkuse kasvatamine või hoopis kahjumit andvate osade müümine.

Ka suurim langeja kuulus noteeritud lisanimekirja ning selleks oli Viisnurga aktsia, mis kukkus 75 000 kroonise käibe juures 1,9 protsenti, makstes 32,54 krooni (2,08 eurot).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing