Poliitilised pinged tõstavad kulla hinda

Peeter Teder 14. juuli 2006, 00:00

Kulla hind kerkis eile kolmandat päeva järjest, sest investorid ostsid seda, otsides turvalist varaklassi pärast Iisraeli rünnakuid Liibanonile ja poliitiliste pingete kasvamist seoses Põhja-Korea tuumaprogrammiga.

Iisraeli rünnakud, millest osa oli suunatud ka Beiruti lennujaama vastu, tapsid Liibanoni riikliku uudisteagentuuri teatel 29 inimest. Põhja-Korea omakorda keeldus eelmise aasta novembris peatunud kõneluste jätkamisest.

"On mõned geopoliitilised tegurid, mis tõstavad kulla hinda," ütles Bloombergile Numis Securitiese analüütik John Meyer. "Beiruti lennujaama pommitamine ja probleemid Põhja-Koreaga lisavad õli tulle niigi ebakindlal ajal."

Kulla hind tõusis vähem kui 0,1 protsenti ja ulatus 652,57 dollarini untsist. Augustikuise tarnetähtajaga kullalepingu hind kerkis 0,2 protsenti ja oli 652,60 dollarit untsist. Kuld kallines eelmisel nädalal 2,2 protsenti. 11. septembri terrorirünnakute aegu tõusis kollase metalli hind 5,3 protsenti. Mõned investorid ostavad kulda kui turvalist vara pingelistel ja segastel aegadel.

Rünnakutega Liibanoni vastu avas Iisrael oma teise rinde. Juba kolmandat nädalat käib sõjategevus Gaza sektoris. Iisrael ründas Gazat õhust ja maismaalt pärast seda, kui palestiinlased vangistasid kaks Iisraeli sõdurit. Palestiinlased nõuavad vangide vastu oma kaasvõitlejate vabastamist Iisraeli vanglatest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing