ÄP 5 aastat tagasi: Edukas tekstiilitootja laieneb

ÄP 17. juuli 2006, 00:00

Eesti suurim tekstiilitööstus Kreenholm alustab augustis tööd 57 miljonit krooni maksvas Euroopa suurimas, moodsa sisseseade ja nüüdisaegsete ladudega õmblustsehhis, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

"Ettevõte on seadnud eesmärgiks suurendada valmistoodete osakaalu toodangus," ütles Kreenholmi Valduste ASi peadirektor Meelis Virkebau. Senisele 5500ruutmeetrisele tsehhile ehitati juurde 7500ruutmeetrine õmblustsehh, mis on üks Euroopa suuremaid ja moodsamaid. Virkebau sõnul võimaldab valmiv tsehh suuremat efektiivsust.

Uues tsehhis hakatakse automaatliinidel tootma frotee- ja köögikäterätte, suureneb ka töörõivaste osa. "Seni on töörõivaste osakaal kogutoodangust olnud kaduvväike," räägib Virkebau. "Peame läbirääkimisi, et olla esindatud töörõivaste kataloogides, nagu Quelle."

Hetkeseis: Virkebau pole enam ammu Kreenholmi eesotsas, samuti on tekstiilitootja majandusseis kehv. Viimase põntsu võib panna Narva linna otsus tõsta Kreenholmile vee hinda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing