Pant ja Järvelill kontrollivad Hansateed

ÄP 14. august 2006, 00:00

Hansatee Grupi juhatuse esimees Enn Pant ja peadirektor Kalev Järvelill on pidevalt suurendanud oma osalust nende juhitavas laevafirmas, nende kontrolli all on juba üle 60% Hansatee Grupi aktsiatest, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Ettevõtete ahel, mille kaudu osalust peidetakse, läheb aina pikemaks. Hansatee Grupi enam kui 60% aktsiate omanik on AS Infortar, mille üle 70%-line kontrollpakk kuulub ASile Inforte. Inforte ainuomanikuks on AS Linandell, mis kuulub võrdsetes osades Pandile ja Järvelillele. Linandelli asutajaks oli Ühispank, kuid Pandi väitel pole pangal sellega enam mingit pistmist: "Pangad tegelesid enne äriühingute asutamisega ja meie ostsime selle nii-öelda riiulilt."

Hetkeseis: Ah et Ühispangal polnud Linandelliga midagi pistmist? Toosama Linandell kuulub nüüd võrdsetes osades Pandile, Järvelillele ja endisele Ühispanga presidendile Ain Hanschmidtile. Ainult Hanschmidt vormistas oma osaluse alles 2005. aastal, kui oli Ühispanga juhi kohalt lahkunud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing