ÄP 5 aastat tagasi: Majanduse jahtumine läheb Eestist mööda

ÄP 24. august 2006, 00:00

Hansapanga oodatust paremad tulemused, tingituna suuresti mahakantud laenude tagasisaamisest, annavad põhjust arvata, et maailma majandust ähvardav jahtumine jätab Eesti puutumata, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Hansapanga Grupi juhi Indrek Neivelti sõnul tulevad hästi tagasi kõikvõimalikesse majandussektoritesse antavad laenud ja pole näha, et maailmamajanduse jahtumine panga tegevusele mõju avaldaks. "Jahtumine puudutab arenenud maailma. Arenevad riigid arenevad väga kiiresti," ütles Neivelt.

Hansapanga juhi optimismi jagab ka investeerimispanga Trigon analüütik Toomas Reisenbuk. Tema väitel aitab Eesti majanduse hädast välja see, et siin on nn uue majanduse ja telekomi osatähtsus väike. Seevastu vana majanduse harud ja sellega seotud sektorid on tugevad. "See võimaldab uskuda, et tuleme maailmamajanduse jamadest puutumatult läbi," ütles ta. "Oleme endiselt teel viieprotsendilise aastakasvu poole."

Hetkeseis: Praegu majanduse jahtumisest ei räägita. Viieprotsendiline aastakasv on asendunud kümneprotsendilisega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:13

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing