Ericssonil hea hoog sees

Raivo Sormunen 31. august 2006, 00:00

Ericssoni ja Nokia aktsiad liikusid eile tugevalt, sest Electronic Timesi andmeil peavad ettevõtted läbirääkimisi telefonide müügi osas Lõuna-Koreas.

Lõuna-Korea häälekandja kirjutas anonüümsetele allikatele viidates, et Nokia ning Ericssoni ja Sony ühisfirma Sony Ericsson Mobile Communications peavad läbirääkimisi mobiilsideoperaatoritega SK Telecom Co ja KT Freetel Co, et oma telefone antud turul müüa.

Ehkki leht ei kirjutanud, kui suur võiks olla tellimuse rahaline maht riigis, kus kokku elab üle 48 miljoni inimese, liikusid mõlemad väärtpaberid eile kenasti.

Nokia aktsia oli pärastlõunaks Helsingis tõusnud 1,5%, tasemeni 16,56 eurot, Ericssoni aktsia Stockholmis 2,6%, liikudes 24,10 Rootsi kroonil. Ericsson liikus viimati nii kõrgel maikuu keskpaigas.

Ericssonile mõjus eile positiivselt ka Standard & Poor'si otsus tõsta ettevõtte võlakohustuste reitingu väljavaade positiivseks. Reitinguagentuur võib Ericssoni reitingut keskpikas plaanis ka tõsta, kui võrguseadmete turg ja ettevõtte tulemused jätkavad praegust head arengut.

Üleüldine meelestatus oli Euroopas eile positiivne. Rõõmustati teisipäeval avaldatud USA keskpanga viimase koosoleku raporti peale, mis viitas sellele, et Ühendriikides võib baasintressimäära tõstmine selleks korraks läbi olla.

Keskpanga 8. augustil toimunud koosoleku raportis seisis, et intressimäärade tõstmise peatamine annab pangal võimaluse otsustada, kas intressitõsted on aidanud majanduskasvu liialt pidurdamata inflatsiooni ohjes hoida.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing