Ramon Lindali firmat ootab pankrot

Gert D. Hankewitz 31. august 2006, 00:00

"Läks jah nii. See sai kõik Soomest alguse," ütles Lindal telefonis salgamata, kuid mornilt oma augusti alguses kohtule esitatud pankrotiavalduse kohta.

Lindali sõnul läksid firma käsile võetud tööd kallimaks, kui alguses arvatud, ning sellest ka võlad. "Osa on ära makstud, osal on maksmise aeg kokku lepitud," kommenteeris ta võlgade hetkeseisu. Kui palju neid aga kokku on, kunagine tippkergejõustiklane ja veel hiljutine ralliäss oma sõnul öelda ei oska, põhjendades, et teised asjad on parasjagu käsil ja ei meenu.

Veel hiljuti laevadele mööblit tootnud ning nüüd pankroti väljakuulutamist ootava firma Lindal Pro ajutise pankrotihalduri Aivar Leismanni sõnul on Lindal avalduses kohtule märkinud oma võlgadeks kokku 8,84 miljonit krooni.

"Asi on veel tegelikult toores ning kõik materjalid mul veel käes ei ole," märkis haldur. Järgmine kohtuistung on oktoobri alguses, siis otsustab kohus, kas kuulutada pankrot välja või mitte. "Tõenäoliselt kuulutab, kui võlgnik on ise taotluse teinud," leidis Leismann.

Äriregistri andmeil on Ramon Lindaliga seotud ettevõtteid kokku kaheksa, millest mees on omanik kolmes. Kaks neist - Lindal Pro ja Lindal Private Shipping (samuti pankrotis) - on ka maksuameti võlglased.

Soomes asutatud Lindal Private Finland OYga on inkassofirma Intrum Justita huviorbiidis. Viimasega puutus Lindal kokku mais, kui jättis maksmata 2,5 miljoni kroonise arve firmale ATK Ehitus-Invest.

Firma kustumisega on Lindal varemgi kokku puutunud. 2003. aastal sai mees Harju maakohtult sundlõpetamisteate firmale Lindal Private OÜ, mis oli Äripäeva koostatavas mööblitootjate TOPis 2000. aastal 1. ja 2001. aastal 7. kohal.

Ramon Lindal on laiemale avalikkusele tuntud eeskätt endise tippkergejõustiklasena. Eraettevõtluses proovis ta algul kätt üldehitusfirma juhi ja omanikuna. Sisustuse ja mööbli juurde jõudis 1993. aastal, mil alustas tegevust tema firma AS Lindal-Privaat. Luksuslaevadele alustas firma toodangu valmistamist 2001. aastal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing