Müügirekordeid purustades uude kuusse

Ardo Kalda 08. september 2006, 00:00

Nagu igal teiselgi kuul, on automüüjad eelmise aasta sama kuu tulemustele vee peale tõmmanud. Seekord lennati üle eelmise aasta augusti tulemuse tervelt 59 protsendiga.

Järjekordselt on müügiedetabeli tipus Toyota, kes möödunud kuul müüs tervelt 377 sõiduautot, mis on näiteks üle kahe korra rohkem kui kolmandal kohal oleva Mazda müügitulemus. Tabeli esikolmiku ongi hõivanud jaapanlased, sest teisel kohal on Civicu müügiga silma paistev Honda. Volkswagen müüs küll 30 protsenti rohkem sõiduautosid kui mullu, kuid see pole enam ilmselgelt piisav, et tabeli esiosas figureerida. Prantslased, peale Renault, on samuti esikümne teise poolde trügitud.

Esikümnest paistavad tugeva kasvuga silma veel Opel ja Škoda, kel mõlemal üle sajaprotsendiline kasv, ja nii ehk naa mahuvad kohad kuuendast üheksani vaid kaheksa auto sisse. September tähistab omamoodi sügise algust ja alati on sügisel automüük elavnenud. Kuhu on niigi tegusal automüügi tulemusel veel kasvada, peavad automüüjad lähima paari kuu jooksul demonstreerima.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing