Langi eelarve kasvab, Laanetil kahaneb

Harry Tuul 21. september 2006, 00:00

Teistest edukatest raha juurdesaajatest võib esile tõsta keskkonnaminister Villu Reiljani ja sotsiaalminister Jaak Aabi, sest nende ministeeriumide tegevuskulud kasvavad ametniku kohta vastavalt 34 protsenti ja 27 protsenti.

"Mis puudutab kulusid töötaja kohta, siis kõigi eelduste kohaselt võib suur tõus olla tingitud sellest, et justiitsministeeriumi eelarve on võrreldes teiste ministeeriumide eelarvetega olnud kasvu poolest viimased 4-5 aastat viimasel kohal, mis on kindlasti neid arve mõjutanud," põhjendas justiitsministeeriumi pressiesindaja suurt tõusu.

Enim raha juurde võitnud Langi juhitav justiitsministeerium sörgib juba teist aastat järjest viimasel kohal, sest vaatamata erakordsele kasvule on kulud ametniku kohta kaks korda väiksemad kui põllumajandusministeeriumis ehk veidi üle poole miljoni krooni.

Seevastu just Ester Tuiksoo juhitav põllumajandusministeerium kroonib juba teist aastat järjepanu ministeeriumide edetabelit kulude poolelt, sest kulutused ametniku kohta lähenevad seal järgmisel aastal jõudsasti miljonile kroonile.

Vaid kaks protsenti kaitseministeeriumi kulutusi kasvatada suutnud kaitseminister Jürgen Ligi hõivab aga ka järgmisel aastat teise koha ligi 900 000 krooniga ametniku kohta.

Põllumajandusministeeriumi kantsleri Ants Noodi sõnul jagunevad tegevuskulud ministeeriumide kaupa erinevalt. Põllumajandusministeeriumis lähevad selle alla muu hulgas Eesti Toidu projekt ja teadusprojektid. Noot tõi välja, et otseselt majanduskulud moodustavad järgmise aasta eelarvest 17 protsenti ja koolitused vaid 1,6 protsenti. "Näiteks justiitsministeerium ei vii läbi teadusuuringuid," põhjendas Noot.

Üldise kulude kasvu taustal paistab silma siseministeerium, kus kulud töötaja kohta küll vähenevad, kuid sellegi poolest on regionaalminister Jaan Õunapuuga kulusid jagava Laaneti ministeerium üks kulukamaid, mahtudes esinelikusse.

Siseministeeriumi kommentaari enne lehe trükkiminekut saada ei õnnestunud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing