A cappella bänd The Flying Pickets Eestis kahe kontserdiga

Mari Hiiemäe 22. september 2006, 00:00

Inglise päritolu popbänd The Flying Pickets rõõmustab kahe kontserdiga taas Eesti kuulajate kõrvu.

Ligi veerandsada aastat endale nime teinud bändi repertuaari kuuluvad uued ja vanad hitid, mida esitatakse a cappella. Ainus instrument laval on inimhääl.

Aastaid pärast loomist püsib The Flying Pickets endiselt kuulajate lemmikute seas. Kuigi bändi koosseis on täielikult välja vahetunud, on säilinud nimi ning kontseptsioon, mille järgi ansamblit tuntakse. The Flying Picketsile annab oma näo saatepillideta a cappella esinemine ning rikkalikud, kuid mitte pealetükkivad seaded. Omavahel hoolikalt kokku sulama treenitud hääled ja professionaalne esitus pakuvad kuulajale nauditavat näidet vokaalharmoonia võimalustest.

The Flying Pickets tuli kokku 1982. aastal Inglismaal, aasta hilisemast ajast pärineb nende edetabeleid vallutanud lugu "Only You", mis on populaarne siiani.

"Only You" on lembelaul, mis ei räägi nõretavast armastusest, vaid puhtast tundest, mis ei kahjusta selle tundjat. Pala on siiani ka Eesti raadiojaamade aktiivses esitamislistis.

The Flying Pickets tõlgib pop-muusika klassika ümber a capella laulude klassikaks, andes sellele omalt poolt unikaalse varjundi. Sageli on tõlge ühest helikeelest teise koguni rikkalikum kui originaal.

The Flying Picketsi repertuaari kuulvad popmuusika hitid, mis lauldakse lihtsaks ja nauditavaks. Ansambli suurima trumbiga, inimhäälega, vormitakse piirid lihtsale ja kergestimõistetavale sisule ning publikule tulemus meeldib: Ansambli 1990ndate plaadid "Blue Money", "The Warning, Politics of Need" ja "Pop Vox" on kõik pälvinud Inglismaal kuldplaadi staatuse.

The Flying Pickets on inspireerinud paljusid poistebände üle Euroopa, tillukesest Eestist on sellele kõige sarnasema lähenemisega ansambel Noorkuu. Muu maailma ansamblitest on The Flying Picketsil sarnaseid jooni selliste bändidega nagu King's Singers, New York Voices, Manhattan Transfer. Erinevalt nimetatutest vallutab The Flying Pickets kuulajate südameid poplugudega, ehk siis sellega, mis publikule juba tuttav. Bändi menu toetub kuulajate äratundmisrõõmu ja huvitava esituse eest pälvitud tunnustuse segule.

Kuigi The Flying Pickets pole avalikustanud oma Eesti-esinemiste täpset kava, võib nende pika esinemistee juures uskuda, et ka need kontserdid pakuvad meeldejäävaid ning meeldivaid elamusi.

Tõenäoliselt ei pettu kuulaja, kes tuleb kontserdile kõrgendatud ootustega nauditavaks vokaalsõuks. The Flying Piketsi nimi üksi on juba märk kvaliteedist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing