Moodne taluhäärber Mulgimaal

Teet Reier 02. oktoober 2006, 00:00

Talude päriseksostmisega nii poolteist sajandit tagasi sai tuule tiibadesse ka eestlaste püüd rehetarest suurema ja valgema eluhoone poole. Linakasvatuse kasumlikkuse ära tabanud mulgid olid ühed esimesed, kes hakkasid omale ehitama suursuguseid, kohati väikese mõisaga võrreldavaid taluhooneid, mida mõnikord julgelt ka häärberiteks nimeta võib.

Ja vot need häärberid turgatasidki mulle kohe meelde, kui kinnisvaraveebis Viljandi külje all Peetrimõisas müüdava eramu pilte silmitsesin. Suursugune kivist hoone annab just sellised mõõdud välja, et seda häärberiks kutsuda võiks. Ligi seitsesada ruutmeetrit üldpinda koos 22 000 m" suuruse krundiga loovad ilmselt igale pereliikmele võimaluse mõnes selle avaruse sopis privaatsust nautida.

Kuigi hind tundub pisut kõrge (kui selline hoone Tallinnas asuks, poleks ta seda mitte), siis tasub siin meelde tuletada ütlust, et igale asjale leidub lõpuks ostja. Nii on siingi ilmselt vaid aja küsimus, kui ruttu see suuremõõtmeline elumaja omale uued omanikud saab.

Fotod: Piibe kinnisvara

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing