Nafta ja dollar langetasid kulla hinda

Peeter Teder 12. oktoober 2006, 00:00

Kulla hind alanes nafta hinna languse ja USA dollari tugevnemise tõttu, mis vähendas kollase metalli headust alternatiivse investeerimisvõimalusena.

Metalli hind on tänavu mais saavutatud 730,40 dollari tasemelt untsi kohta kukkunud 22 protsenti.

Dollar kauples eile jeeni vastu selle aasta kõrgtasemete lähedal ja euro vastu viimase kolme kuu kõrgtasemete lähedal. Dollari tugevnemise taga olid arvamused, et Föderaalreserv ei tõsta oma intressi.

"Dollar on väga tugev ja rõhub kulla hinda," ütles Bloombergile Dresdner Kleinworti väärismetallide osakonna direktor David Holmes. "Kui nafta hind jätkab praegustel tasemetel, siis on vaid aja küsimus, mil kuld võtab suuna 560 dollari poole untsi eest."

"Arvestades, et nafta ja kulla hinnal on teatud mõju üksteisele, on ainult aja küsimus, mil me näeme kulda kukkumas 550 dollarini unts," prognoosis TheBullionDeski analüütik James Moore. Kulla ja nafta hindade korrelatsioon on viimastel kvartalitel olnud 0,6.

Kulla hind nihkus 0,1 protsenti alla ja oli 572,55 dollarit unts. Kuld kosus üleeile pärast seda, kui OPEC teatas, et on tootmise kärpimise korraldamises siiski mõningast edu saavutanud. OPEC teatas, et tootmist vähendatakse, kuid vähendamine on vabatahtlik ja iga liikmesriik otsustab selle ise.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing