Hansapank hakkab pensioni kogumist kindlustama

Piret Reiljan 18. oktoober 2006, 00:00

"Hansapanga uus V+ pensionikindlustus on ideaalne neile, kes tahavad osa saada väärtpaberiturgude tõusust, kuid tagada sissemakstud raha säilimise," ütles Hansa Elukindlustuse ASi juht Mihkel Mandre.

ASi SEB Ühispanga Elukindlustus juht Indrek Holst ei näe Hansapanga uues tootes midagi revolutsioonilist. "Toode on meile tuttav, SEB Trygg Liv pakub sarnast toodet Rootsis," lisas Holst. "Oleme ka ise aastaid pakkunud garanteeritud tootlusega tooteid. Hansapanga praegune lahendus sobib lihtsalt rohkem neile, kes tahavad investeerida teatava riskiga tootesse ehk siis fondidesse," rääkis Holst.

Hansapanga V+ lepingusse saab teha regulaarseid makseid alates 300 kroonist kuus. Lepingu sõlmimine maksab 1000 krooni ning kord aastas kindlustust uuendades tuleb kliendil välja käia 0,5% fondi mahust. Näiteks 10 000 krooni kogunud klient peab kindlustuse iga-aastasel pikendamisel pangale maksma 50 krooni.

V+ pensionikindlustus on individuaalne, sõltuvalt kliendi vanusest paigutatakse tema raha kas suurema või väiksema riskiga fondidesse. "Kui pensionieani on kliendil rohkem aastaid, siis paigutame tema raha suuremal määral aktsiatesse, kui inimene on pensionieale lähemal, siis võlakirjadesse," selgitas Hansapanga investeerimistoodete osakonna juhataja Art Lukas.

Lepingu lõpetamisel enne pensioniikka jõudmist makstakse kliendile välja tema fondi turuväärtus, fondide langemise kindlustus kaotab sellisel juhul kehtivuse.

Holst usub, et nii Ühispanga praegune garanteeritud tootlusega pensionikindlustus kui ka Hansapanga uus fondidel põhinev kindlustus peaksid kokkuvõttes kliendile andma ligilähedase tootluse. "Meie garanteeritud tootlusega kindlustuse puhul on kasv praegu umbes 7% aastas ja kõrgeim garanteeritud protsent seejuures 3,5," märkis Holst. Selle üsna minimaalse tootluse garanteerimise eest klient Ühispangale eraldi maksma ei pea.

Uue toote lepinguid hakkab Hansapank sõlmima alates 1. novembrist. Seni on Eestis III pensionisambaga liitunud 100 000 inimest, kellest umbes pooled on Hansapanga kliendid. "III samba klientide arv on tänavu hüppeliselt kasvamas ja uus toode tõstab selle populaarsust veelgi," sõnas Hansapanga investeerimistoodete turundusjuht Piret Reinson.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:20
    Otsi:

    Ava täpsem otsing