7. november 2006 kell 6:32

Õiguslikult nõrk välireklaami keeld jääb märtsivalimisteks püsima

Enamik erakondi suhtub külmalt õiguskantsler Allar Jõksi üleskutsesse leevendada valimiseelset välireklaami totaalkeeldu, mis tähendab, et 23. jaanuarist 4. märtsini peab Eesti linnade tänavapilt olema vaba nii poliitikute portreedest kui ka lubadustest, kirjutas Eesti Päevaleht.

“Need inimesed, kes ignoreerisid õiguskantsleri seisukohta, vastutavad otseselt, kui riigikogu valimiste eel ilmuvad tänavatele K-kohukese või roheliste mehikestega reklaamid,” ütles Reformierakonna peasekretär Kristen Michal. “Olen kindel, et külma sotsiaalse närviga tüübid on selleks valmis. Luban, et Reformierakond seda ei tee.”

Michali hinnangul pandi teema kalevi alla põhiseaduskomisjoni esimehe Urmas Reinsalu eestvõttel.

Allar Jõks juhtis 2005. aasta septembris tähelepanu sellele, et poliitilise tänavareklaami täielik keelustamine on ebaproportsionaalne ja läheb põhiseadusega vastuollu. Pärast seda on Keskerakond ja Reformierakond üritanud edutult leida mõttekaaslasi valimisseaduste ümbertegemiseks.

Hetkel kuum