• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eestlastel on võlgu 15 protsenti rohkem kui mullu

  Keskmine Eesti võlgnik on jätnud pankadele ja teenusepakkujatele maksmata pea 4000 krooni ning aastaga on võlgade arv kasvanud 15 protsenti.

  Tänavu sügisel oli Krediidiinfo maksehäirete registri andmetel võlgu ligi 148 000 inimesel. Ühe võlglase kohta on 1,8 tasumata arvet. Krediidiinfo juhi Alar Jägeri sõnul on positiivne aga see, et aasta jooksul on vähenenud rohkem kui kümme protsenti nende inimeste arv, kes oma arveid hoolimata korduvast meeldetuletamisest ära ei maksa, kirjutas Tarbija 24.
  Maksehäireteregister koondab kõigi pankade, liisingufirmade ja sideoperaatorite andmed. Jägeri sõnul ei ole sinna kaasatud kommunaalfirmasid, sest need tegutsevad tavaliselt monopolistlikus seisundis ning lõpetavad teenuse osutamise võlgnevuse korral ära. Seeläbi suudetakse inimesi sundida suhteliselt kiiresti oma arveid tasuma.
  Kuigi register konkreetsete inimeste ja nende võlgnevuste üle arvet ei pea, kinnitavad mitmed ettevõtted, et krooniliste võlglaste nimekiri on suhteliselt sama ehk siis ühes kohas võlgu jäänud inimesed kipuvad seda ka mujal tegema. Sama kinnitas ka EMT pressiesindaja Kaja Pino, öeldes, et sinna ei ole midagi parata.
  "Eks nendega tegeldakse ja suurem osa rahast õnnestub ka kätte saada," lausus ta. Samas ei soostunud ta avaldama, kui palju on firmal võlglasi ning millised on nende keskmised tasumata summad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Luminor: aasta algus tõi finantsturgudele müügihuvi
Kiire inflatsiooni taustal on viimase kuu jooksul tehtud keskpankade avaldused muutnud investorid murelikuks ja toonud aasta alguses turgudele müügihuvi, selgitab Luminor oma pressiteates.
Kiire inflatsiooni taustal on viimase kuu jooksul tehtud keskpankade avaldused muutnud investorid murelikuks ja toonud aasta alguses turgudele müügihuvi, selgitab Luminor oma pressiteates.
Elcogen ehitab korealastele 75miljonise vesinikutehase
Tallinnas Ülemiste linnakus kütuseelemente tootev Elcogen sõlmis kokkuleppe Lõuna-Korea Uljini maakonna ja Next Energy Corporationiga Koreasse tehase ehitamiseks.
Tallinnas Ülemiste linnakus kütuseelemente tootev Elcogen sõlmis kokkuleppe Lõuna-Korea Uljini maakonna ja Next Energy Corporationiga Koreasse tehase ehitamiseks.
Raadiohommikus: superkondensaatorid, tuulegeneraatorid ja lennukihooldaja plaanid
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.