• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Balbiino pääses 2miljonilisest trahvist

  Balbiino juht Riho Niils ütles eile aripaev.ee-le, et on kohtuotsusega rahul.
  "Loomulikult oleme rahul, maksu- ja tolliamet tühistas trahvinõude ja me saame oma raha tagasi," kommenteeris Niils.
  Ettevõte maksis kaks miljonit ära kohe pärast selle määramist ja kaebas alles siis otsuse kohtusse. Selles summas on sees nii liigne suhkruvaru kui ka muud liigsed laovarud.
  Tegevjuhi kinnitusel ei ole Balbiinol kunagi spekulatiivseid laovarusid olnud, suurema suhkruvaru tingis toodangu suurenemine ja 70 miljoni kroonine investeering uude lattu.
  Kohtutee ei pruugi Balbiino jaoks sellega siiski veel lõppenud olla - ehkki maksu- ja tolliamet on enda määratud trahvi tühistanud, ei ole sellega nõus põllumajandusministeerium, kelle käskkirja alusel algul ettevõtjatele laovarude trahvid määrati. Vaidlust jätkatakse nelja põllumajandustoote osas, edastas põllumajandusministeeriumi pressiesindaja.
  1. detsembriks peab ministeerium kohtule esitama täiendavad argumendid ja selgitused, millal on trahv siiski õigustatud. Kohtu pressiesindaja sõnul jätkub siis vaidlus ilmselt kirjalikult.
  Balbiino tegi kohtus ettepaneku põllumajandusministeeriumi käskkiri täielikult tühistada.
  Oktoobris tunnistas riigikohus seaduse, mille alusel ettevõtjatele trahv määrati, mittekohaldatavaks ja ELi õigusega vastuolus olevaks.
  Edaspidine sõltub Niilsi sõnul sellest, milliseid seadusi muudetakse. "Seadusemuudatused tõstavad selle loo uude, meie jaoks loodetavasti positiivsesse valgusesse," ütles ta.
  Maksu- ja tolliameti juriidilise osakonna juhi Riho Roopõllu sõnul on amet tunnistanud riigikohtu otsuse tõttu kehtetuks suure osa üleliigse laovaru tasu seaduse alusel väljastatud maksuteadetest. Praegu ootab maksuamet uut laovarude seadust, siis on võimalik otsustada, kas ja kui suuri nõudeid saab firmadele esitada.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.