• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kingiks soliidne raamat!

  Hea raamat - luulekogu, teatmeteos või kunstialbum on väga hinnatud kingiartikkel, sest nende väärtus peab ajaproovile vastu ja lastelastelgi on neist kasu.
  Eesti Entsüklopeediakirjastus üllitas hiljaaegu Christopher Partridge'i koostatud "Maailma usundid".
  Tänapäeva keerukas maailmas mõistetakse üha enam religioonide ja uskumuste tähendust ning sellega kaasneb vajadus usaldusväärse ja kättesaadava teabe järele.
  Raamat annab põhjaliku ülevaate mitmesuguste usundite ajaloost, pühadest tekstidest, usutavadest jms. alates esiajaloolistest uskumustest ja lõpetades 21. sajandi usuliikumistega. Autorid on oma eriala rahvusvaheliselt tunnustatud asjatundjad. Teoses leidub rohkesti illustratsioone, kaarte ja diagramme.
  "1001 looduse imet, mida elu jooksul peab nägema"
  Varrakus ilmunud "1001 looduse imet, mida elu jooksul peab nägema" on suurepärane käsiraamat rännumeestele.
  Arvukate fotodega illustreeritud ülevaade tutvustab lugejaile kõige tähelepanuväärsemaid looduse imesid kõigil mandreil alates Ellesmere'i saarest Põhja-Ameerikast kuni Antarktika poolsaareni Antarktises.
  1001 kõige kaunima, omapärasema ja ohtlikuma paiga - mägede, jugade, geisrite, veekeeriste, järvede, kanjonite, vulkaanide, vihmametsade, liustike jm kirjeldused ning pildid annavad impulsse, kuhu võiks oma reisisihte seada. Rännukihku see raamat igatahes tekitab!
  "Ühest sajandist teise. Kristjan ja Paul Raud"
  Kumu kunstimuuseumi album/kataloog "Ühest sajandist teise. Kristjan ja Paul Raud" on välja antud samanimelise näituse puhul.
  Näituse kuraator Mai Levin vaatleb põhjalikult kunstnikest vendade elukäiku (kodu, perekond, kool) ja analüüsib nende loomepärandit, tuues välja kokkupuutepunkte ja paralleele. Kristjan Raua loomepärandit tuntakse üldiselt tänu Kalevipoja illustratsioonidele, köitvad on peatükid temast kui sümbolistist.
  Tutvustatakse Paul Rauda kui mitmekülgse kunstnikku: 20. sajandi modernset maalijat teati enne seda näitust ehk eelkõige portretistina, aga nüüd võib igaüks veenduda, et ta oli ka võluvate etüüdide autor ja maastikujäädvustaja.
  Album sisaldab arvukalt värvilisi ja mustvalgeid reproduktsioone, arhiivifotosid ja kunstnike teoste kataloogi.
  Teosele loob erilise väärtuse väga kaunis kujundus.
  Autor: Tiina Kolk
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Börs: Nasdaqi indeks langes korrektsiooni
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Kallas lubas kaaluda ettevõtete võrgutasude vähendamist ja hinnalae seadmist
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.