23. november 2006 kell 22:00

Kingiks soliidne raamat!

Hea raamat - luulekogu, teatmeteos või kunstialbum on väga hinnatud kingiartikkel, sest nende väärtus peab ajaproovile vastu ja lastelastelgi on neist kasu.

Eesti Entsüklopeediakirjastus üllitas hiljaaegu Christopher Partridge'i koostatud "Maailma usundid".

Tänapäeva keerukas maailmas mõistetakse üha enam religioonide ja uskumuste tähendust ning sellega kaasneb vajadus usaldusväärse ja kättesaadava teabe järele.

Raamat annab põhjaliku ülevaate mitmesuguste usundite ajaloost, pühadest tekstidest, usutavadest jms. alates esiajaloolistest uskumustest ja lõpetades 21. sajandi usuliikumistega. Autorid on oma eriala rahvusvaheliselt tunnustatud asjatundjad. Teoses leidub rohkesti illustratsioone, kaarte ja diagramme.

"1001 looduse imet, mida elu jooksul peab nägema"

Varrakus ilmunud "1001 looduse imet, mida elu jooksul peab nägema" on suurepärane käsiraamat rännumeestele.

Arvukate fotodega illustreeritud ülevaade tutvustab lugejaile kõige tähelepanuväärsemaid looduse imesid kõigil mandreil alates Ellesmere'i saarest Põhja-Ameerikast kuni Antarktika poolsaareni Antarktises.

1001 kõige kaunima, omapärasema ja ohtlikuma paiga - mägede, jugade, geisrite, veekeeriste, järvede, kanjonite, vulkaanide, vihmametsade, liustike jm kirjeldused ning pildid annavad impulsse, kuhu võiks oma reisisihte seada. Rännukihku see raamat igatahes tekitab!

"Ühest sajandist teise. Kristjan ja Paul Raud"

Kumu kunstimuuseumi album/kataloog "Ühest sajandist teise. Kristjan ja Paul Raud" on välja antud samanimelise näituse puhul.

Näituse kuraator Mai Levin vaatleb põhjalikult kunstnikest vendade elukäiku (kodu, perekond, kool) ja analüüsib nende loomepärandit, tuues välja kokkupuutepunkte ja paralleele. Kristjan Raua loomepärandit tuntakse üldiselt tänu Kalevipoja illustratsioonidele, köitvad on peatükid temast kui sümbolistist.

Tutvustatakse Paul Rauda kui mitmekülgse kunstnikku: 20. sajandi modernset maalijat teati enne seda näitust ehk eelkõige portretistina, aga nüüd võib igaüks veenduda, et ta oli ka võluvate etüüdide autor ja maastikujäädvustaja.

Album sisaldab arvukalt värvilisi ja mustvalgeid reproduktsioone, arhiivifotosid ja kunstnike teoste kataloogi.

Teosele loob erilise väärtuse väga kaunis kujundus.

Autor: Tiina Kolk

Hetkel kuum