Ardo Kalda • 25. november 2006 kell 15:05

Eesti Aasta Auto 2007 tiitli pälvis Škoda Roomster

Enneolematult tihedas konkurentsis suutsid kõrgeimat mängu mängida kolm autot: Škoda Roomster, Honda Civic ja Seat Leon.

Täpselt sellises järjestuses on ka esikolmik. Kolm autot mahuvad vaid seitsme punkti sisse, mis näitab ajakirjanike kindlalt samu eelistusi.

Kindlasti polnud paljud veel suutnud otsustada, millise auto kasuks oma hinded anda, enne kui mindi Pärnu Sauga ringrajale autosid proovima. Arvatavasti seal paljudel kasvaski peas mõte panna Škoda esimeseks, sest hoopis teise eesmärgiga ja palju odavam Roomster suutis märksa kallimate ja sportlikumate autodega visalt sammu pidada ja mõningates elementides neid ka edestada.

"Tulemus peegeldas hästi muutusi Eesti autoturul. Kui Aasta auto valimisi alustasime, oli uute autode ostjate ring väike ning hinnas olid eeskätt esinduslikud sõidukid. Täna ostab uusi autosid kiiresti kasvav keskklass, kes hindab auto universaalsust - ning taskukohast hinda. Škoda Roomster polnud esikuuiku tipus ei mugavuse, mahutavuse ega sõiduomaduste poolest, ei olnud ta ka kõige odavam - ent kõigi omaduste kokkuvõttes pakkus ta keskmisele Eesti perele parimat paketti," kommenteeris

žürii esimees Tehnikamaailma peatoimetaja Vello Kala.

Auto Bild Eesti peatoimetaja Tõnu Trammi sõnul olid kõik kuus finalisti olid tegelikult võitjad, sest nad pääsesid finaali. "Seda, et nende seas tõusid omakorda favoriitideks Skoda Roomster, Honda Civic ja Seat Leon, oli samuti ettearvatav. Kes neist kolmest aga pärjatud saab, ei osanud ilmselt ükski žüriiliige kuni viimase hetkeni ennustada," mmärkis Reamm.

Tema sõnul on uus Honda Civic täna üks julgeima disainiga autosid ning uus Seat Leon juhitavuselt oma klassi absoluutne tipp. "Et just Roomster sellest kolmikust kõige rohkem punkte noppis, oli üsna loogiline. Kui arvestada tema uudsust, häid sõiduomadusi, kvaliteetset viimistlust, praktilist ruumilahendust ja seda kõike mõistliku hinna eest, oli žürii otsus Eesti kohalikke olusid arvestades täiesti õiglane," lisas Tramm.

Hetkel kuum