Anne Oja • 30. november 2006 kell 22:00

Poodidesse jäeti poole rohkem raha

Statistikaameti teatel kasvas majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide jaemüük tänavu oktoobris möödunud aastaga võrreldes rohkem kui poole võrra. Riiete ja jalanõude müük kasvas aastaga ligi 40 protsenti. Ainsana vähenes kasutatud kaupade müük, veerandi võrra.

Suurtüki Kinga- ja Nahaäride juht Viido Einer kinnitas, et jalatseid on tõepoolest rohkem ostma hakatud. "Kvaliteetsem ja kallim kaup ostetakse ära varasemast kiiremini," ütles Einer.

"Ilm on ka kaasa aidanud. September oli piisavalt sügisene, et osteti kingi. Oktoober külm ja vihmane, mistõttu läksid kaubaks poolsaapad, ning kaks nädalat lund tegi talvesaabastele otsa lahti," lisas Einer. "Sisimas on tunne, et tõus jätkub."

Sandman Grupi peadirektor Martin Pedai ütles kodutehnika ja olmeelektroonika kohta, et tootegrupiti on tugevat tõusu. Digifoto-, IT- ja telekomitoodete käive on kasvanud kuni 50%, väiksemate kodumasinate müük kuni 20%.

Ühenduse Humana Estonia juhataja Eve Piibeleht tõdes, et statistika võib peegeldada

second-hand kaubanduse muutumist nišikaubanduseks. "Enamasti otsitakse meilt ekstravagantseid asju," ütles ta.

Kokku kasvas jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük püsivhindades tänavu oktoobris eelmise aasta sama ajaga võrreldes 17%.

Hetkel kuum