• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Poodidesse jäeti poole rohkem raha

  Statistikaameti teatel kasvas majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide jaemüük tänavu oktoobris möödunud aastaga võrreldes rohkem kui poole võrra. Riiete ja jalanõude müük kasvas aastaga ligi 40 protsenti. Ainsana vähenes kasutatud kaupade müük, veerandi võrra.
  Suurtüki Kinga- ja Nahaäride juht Viido Einer kinnitas, et jalatseid on tõepoolest rohkem ostma hakatud. "Kvaliteetsem ja kallim kaup ostetakse ära varasemast kiiremini," ütles Einer.
  "Ilm on ka kaasa aidanud. September oli piisavalt sügisene, et osteti kingi. Oktoober külm ja vihmane, mistõttu läksid kaubaks poolsaapad, ning kaks nädalat lund tegi talvesaabastele otsa lahti," lisas Einer. "Sisimas on tunne, et tõus jätkub."
  Sandman Grupi peadirektor Martin Pedai ütles kodutehnika ja olmeelektroonika kohta, et tootegrupiti on tugevat tõusu. Digifoto-, IT- ja telekomitoodete käive on kasvanud kuni 50%, väiksemate kodumasinate müük kuni 20%.
  Ühenduse Humana Estonia juhataja Eve Piibeleht tõdes, et statistika võib peegeldada
  second-hand kaubanduse muutumist nišikaubanduseks. "Enamasti otsitakse meilt ekstravagantseid asju," ütles ta.
  Kokku kasvas jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük püsivhindades tänavu oktoobris eelmise aasta sama ajaga võrreldes 17%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tim Cook sõlmis hiinlastega salaja 275 miljardi dollari suuruse leppe
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.