Miljoni eest saab tühja krundi

Enn Tosso 11. detsember 2006, 00:00

Eelmise aasta suur korterite hinnatõus tõi käibele kõnekäänu, et Lasnamäest on saanud miljonäride linnaosa. Tõepoolest - pelgalt kahetoaline korter maksis juba miljon krooni, ent liikus ka kuuldusi, et isegi ühetoalisi olla miljoni eest müüdud. Lasnamäel elab rohkem inimesi kui Tartus, seega kroonimiljonäre ikka jagub.

Ent kui ambitsioonid ulatuvad kõrgemale kui kahetoaline korter paneelmajas, siis pole miljoniga mitte midagi peale hakata. Nooblimates eramurajoonides saab miljoni eest vaevalt krundi. Paremad ja suuremad maalapikesed maksavad tublisti rohkem.

Öeldakse, et rikas pole see, kellel on miljon krooni, vaid see, kellele on miljon võlgu. Nii ongi meie kroonimiljonäril valida kahe variandi vahel: kas elada edasi Lasnamäel või võtta pangast teine miljon lisaks.

Siis võib ennast mõnes uuselamurajoonis eurooplasena tunda. Ehkki, arvestades viimase aja arendajate koonerdamist ehitusel, pole "odavad" euromajad väga palju paremad kui veneaegsed paneelelamud.

Vaatasin huvi pärast, mida saab Tallinna piirkonnas miljoni dollari eest? Ega midagi röögatut ei saagi. Korraliku suure maja, ilusas kohas ning mõistliku suurusega krundi, kuhu mahub natuke rohkem kui üks puu ja kaks põõsast.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing