USA Ameerika mägedel

ÄP 05. jaanuar 2007, 00:00

Kui Euroopa ja Aasia börsidel toimus aasta esimene kauplemispäev poolenisti eufooria tingimustes, siis USA aktsiaturgudel liikusid hinnad nagu Ameerika mäed.

Dow Jonesi tööstuskeskmine alustas kauplemispäeva 0,9protsendilise tõusuga pea 12 600 punktini, misjärel kukkus 0,5 protsendiga miinusesse. Tund aega enne kauplemispäeva lõppu hakkas aga indeks taas tõusma, et lõpetada kauplemispäev pisikeses plussis (0,09 protsenti). Ka teiste oluliste indeksite päevasisesed graafikud olid analoogilised. S&P 500 indeks langes 0,12 protsenti, 1416,63 punktini, peamiselt tehnoloogiasektorit peegeldav Nasdaqi koondindeks aga kerkis 0,33 protsendi võrra 2423,16 punktini.

Optimistlikult alustanud börsi vapustas pärastlõunal avalikustatud Föderaalreservi nõukogu 12. detsembri koosoleku protokoll, milles peegeldus mure nii majanduskasvu aeglustumise kui ka inflatsiooni pärast. Teineteisele mõnevõrra vastukäivad näitajad mõjuvad eriti halvasti ettevõtete tulemustele ning samal ajal teevad keskpangale raskeks intressi langetada.

Nafta hinna kukkumine mõjus laastavalt ka naftasektori ettevõtetele. Exxon Mobili aktsia hind kukkus 3,3 protsenti, 74,11 dollarini. USA suuruselt teise naftakompanii, Chevroni aktsia kaotas 3,5 protsenti ja suuruselt kolmas, ConocoPhillips koguni 5,2 protsenti oma väärtusest.

Eile jõnksutamine USAs jätkus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing