Läti politsei puistas Hansabanka kontorit

Harry Tuul 23. veebruar 2007, 00:00

"Me ei saa seda praegu kommenteerida," ütles Äripäevale Hansabanka pressiesindaja Ivars Svilans. Ta selgitas, et uurimine on käimas ja neil ei ole õigust rohkem öelda.

Dienas Biznessi andmetel on läbiotsimine seotud Ventspilsi linnapea Lembergsiga, keda süüdistatakse rahapesus ja altkäemaksu võtmises. Jaanuaris vahistati Ventspils Ekspedicija Logistika raamatupidaja Gita Grasmane, keda peetakse Lembergsi usaldusisikuks rahaasjades. Varem on uuritud ka Lembergsi äripartnereid, muu hulgas miljonäre Ansis Sormulisist ja Laimonis Junkersit.

Uurimine on juba kindlaks teinud, et 2006. aastal pesi Grasmane 2,8 miljonit dollarit. Kriminaalasi algatati Lembergi vastu seoses korduva altkäemaksuvõtmisega eriti suures ulatuses aastatel 1993-1995, mil ta sai 453 000 latti (kümme miljonit krooni) Šveitsis registreeritud firmalt. Samuti on Lembergs olnud alates 1994. aastast peidetud osanik firmas Kalija Parks, mis omab Venstpilsi sadamat.

Lembergs on ise öelnud, et süüdistused on alusetud ja uurimine on poliitiliselt motiveeritud.

Samas vahistasid korruptsiooni vastu võitlemise agentuuri töötajad kolmapäeva öösel Ventspils Nafta nõukogu esimehe Mamerts Vaivadsi, vahendas BBN. Ventspils Nafta erastamiste puhul kahtlustatakse erastamisseaduse rikkumist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing