Turud löögi all

Tõnis Oja 01. märts 2007, 00:00

Teisipäevase üleilmse aktsiate väljamüügi katalüsaator oli Shanghai börsi üheksaprotsendiline kukkumine. Hiina on olnud viimaste aastate jooksul investorite üks lemmikpiirkondi.

Investorite janul riskantsemate investeeringute järele on olnud terve rida põhjusi ja kõik nad on mõistetavad. Majanduskasv madalate intresside tingimustes on kestnud juba mitu aastat. Kui USA aktsiaturgudel on tõus olnud mõõdukas, siis Hiina ning naftariikide turud on pakkunud investoritele tunduvalt kõrgemat tootlust. Hiina aktsiaturgude kauakestev ralli on teinud riigi suhtelisele suletusele vaatamata suure globaalse tähtsusega turuks. Paljud lääne investeerimisfondid on ostnud börsidel kaubeldavaid Hiina ettevõtete aktsiaid.

The Wall Street Journali sõnul aga USA majandusega midagi väga hullu lahti ei ole. Vaatamata keskpanga eksjuhi Alan Greenspani võimaliku majanduslanguse hoiatusele viitavad elamupindade tugevad müüginumbrid jaanuaris ja kõrge tarbijausaldusindeks, et 2007. aasta majanduskasv tuleb 2%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing