Mis võib kinnisvara väärtust kahandada?

ÄP 26. märts 2007, 00:00

Rääkides korterite väärtustest mõtleme selle all peaasjalikult asukohaväärtust. Lisaks räägitakse veel paiknemisest piirkonnasiseselt, hoone omadustest ja muudest sarnastest teguritest.

Sootuks tähelepanuta jäetakse elukoha valiku aga lähipiirkonna hoonestustihedus, sest tihti ei oska uue kodu soetaja arendusprotsessi algstaadiumis vaimusilmas ettegi kujutada, millise kujuneb tema tegelik elukeskkond pärast projekti lõplikku valmimist. Sageli on tulemus alla ootuste.

Loodetud privaatsuse asemel leiate end kiilutuna tihedalt kivikolosside vahele, aknast avanev vaade on olematu ning iga naabrimehe samm paistab kui peo peal. Mõistagi on säärast korterit hiljem ka raskem realiseerida - ilmselt tuleb teha hinnas järeleandmisi.

Euribor on viimasel ajal kõvasti tõusnud ning ilmselt tõuseb veel. Pangad pakuvad võimalust intress fikseerida, samas selle eest tuleb rohkem maksta. Kui pärast selgub, et Euribor ei tõusegi enam, kaotab laenuvõtja asjatult raha. Mida teha?

Sel teemal jagavad prognoose ja soovitusi enamasti ainult pankade analüütikud või laenuosakondade juhid. Ise ei ole ma siiani võtnud fikseeritud intressiga laene ning olen kindlasti sellega siiani olnud võidus.

Kuidas aga edaspidi, on raske prognoosida. Soovitatakse fikseerida, kuid ise ma seda siiani teinud ei ole. Samas olen asja asja uurinud küll.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing